Antonio Hernando, darrere de Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats (EFE)
Antonio Hernando, darrere de Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats (EFE)
Madrid

El PSOE descarta del tot pactar amb els independentistes perquè governi Sánchez

I Ciutadans adverteix els socialistes que l'únic govern possible és el del PP en minoria

RedaccióActualitzat

La política espanyola continua en un carreró que no sembla tenir sortida. Des del PSOE, el seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat aquest dijous rotundament que el seu partit no pactarà amb les formacions independentistes per buscar un govern alternatiu al de Mariano Rajoy. Hernando rebutja d'aquesta manera l'oferta de Podem d'arribar a un acord de govern per fer president Pedro Sánchez, amb el suport dels partits independentistes.

El dirigent del PSOE ha dit a Antena 3 que no és una opció viable que la governabilitat descansi en partits que "volen trencar Espanya":

"Això no ho farem, que ningú en tingui cap dubte. Ho vam poder fer en el passat i no ho vam fer. Doneu-nos una mica de credibilitat"

Els socialistes descarten també un canvi del partit en relació amb Rajoy. El PSOE no facilitarà, ni amb un vot favorable ni amb una abstenció, que el president espanyol en funcions torni a encapçalar l'executiu, però no per "tossuderia", sinó perquè creuen que no seria "un bon president per a Espanya", ha subratllat Antonio Hernando.

"L'únic govern possible és el del PP"

Mentrestant, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha demanat al PSOE una reflexió interna i ha advertit que l'únic govern possible és el del PP en minoria. Per això, el vicesecretari de la formació taronja insta els socialistes a abstenir-se en un possible nou debat d'investidura de Mariano Rajoy.

En declaracions a TVE, el dirigent de C's ha demanat a Pedro Sánchez que deixi de prendre decisions "en clau interna" abans que "defensar els interessos del país" i l'ha acusat de tenir "problemes per mantenir el lideratge". Villegas deixa clar que és "inviable" que Ciutadans pugui sumar-se a l'"amalgama" de formacions que integra Podem per incloure partits d'"extrema esquerra."

Anar al contingut