Margarita Robles en l'entrevista a RNE
Madrid

El PSOE demana "sentit d'estat" a Puigdemont per recuperar la convivència

Margarita Robles diu que la resposta que s'ha de donar a Puigdemont ha de ser "exclusivament política" ja que la declaració aprovada no té validesa jurídica

RedaccióActualitzat

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha recordat al president Puigdemont que "la Generalitat és també Estat". És per això que li ha reclamat que actuï en conseqüència:

"És el moment de confiar en el sentit de responsabilitat i en el sentit d'estat del senyor Puigdemont. Després veurem què passa. La nostra aposta és treballar per ampliar el marc constitucional i la tornada a la legalitat".

Robles també ha demanat al president català "generositat" per poder deixar enrere el projecte independentista i "recuperar la convivència a Catalunya", on hi ha "fractura social".

Ho ha dit en declaracions a RNE, on també ha puntualitzat que la resposta que es doni al president català serà "exclusivament política", ja que tot el que s'ha acordat al Parlament des del 7 de setembre, quan es van aprovar les lleis de transitorietat i del referèndum, "no té cap valor jurídic", tampoc la votació de l'1 d'octubre, ha assegurat.

Segons Robles, és el govern de Mariano Rajoy el que "té la clau per interpretar" la resposta que doni Puigdemont.

La diputada del PSOE ha reiterat que el seu partit està a favor pel diàleg sense mediacions internacionals i per la reforma de la Constitució per buscar un encaix a Catalunya.

ARXIVAT A:
IndependènciaReferèndum 1-O
Anar al contingut