José Luis Ábalos,  secretari d'Organització del PSOE
José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE
Torrent

El PSOE assegura que no negociarà la moció de censura contra Mariano Rajoy

Ciutadans insisteix al PSOE que retiri la "moció irresponsable" per fer una moció instrumental que porti a eleccions

Actualitzat

El PSOE ha refermat que no té la intenció de negociar la moció de censura contra Mariano Rajoy, i Pedro Sánchez rebrà aquest migdia l'aval del Comitè Federal del partit per continuar amb la iniciativa parlamentària.

Al Congrés, la mesa es reuneix aquest dilluns per admetre a tràmit la moció de censura. Mentrestant, les últimes hores, des del PP han accentuat els missatges contra el PSOE i Pedro Sánchez, a qui acusen d'antipatriota i d'haver pactat amb Puigdemont i els independentistes.

Ciutadans, per la seva banda, insisteix que l'opció de Ciutadans és fer una moció de censura instrumental per convocar eleccions.

El PSOE demana a Ciutadans que "no maregi" amb candidats i eleccions

Aquest diumenge, el número dos del PSOE, José Luis Ábalos, ha demanat a les formacions polítiques si estan disposades a tolerar la corrupció del PP i ha dit que ara no és moment de discutir el nom dels candidats ni si es convocaran eleccions aviat o no. Demana a Ciutadans que "deixi de marejar" amb la moció de censura.

És la resposta dels socialistes a les declaracions de José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans, que dissabte va titllar "d'irresponsable i precipitada" la moció presentada per Pedro Sánchez.

Ábalos ha explicat els arguments del PSOE per tirar endavant la moció de censura contra Mariano Rajoy i ha acusat el PP de formar part d'una xarxa de corrupció institucional des dels seus inicis:

"Se'ns acusa de voler el poder a costa del que sigui i com sigui. No, home, no. Seria molt fàcil dir-los: vostès volen mantenir el poder a costa del que sigui i com sigui. Això seria molt fàcil. Però, mirin, nosaltres no ho volem fer de qualsevol manera. Ho volem fer segons el que estableix la Constitució i no per vies il·legals, amb finançament il·legal, sentenciat per un jutge."

I, per això, ha demanat a la resta de formacions polítiques si estan disposades a tolerar-ho. Per Ábalos, els qui acusen els dirigents del PSOE de "temeraris" per haver presentat una moció de censura "són còmplices, un cop més, de la corrupció":

"La primera resposta que han de donar les formacions polítiques és si estan disposades a tolerar que un govern se sustenti en una xarxa de corrupció institucional. Aquesta és la primera resposta que s'ha de donar. No a favor o no de la moció o de qui és el candidat, ni quant de temps pot durar un hipotètic govern."

ARXIVAT A:
CsPSOEPPMoció de censura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut