Antonio Hernando anunciant que recorren contra la mesura d'impedir debatre 4.000 esmenes als pressupostos
Antonio Hernando anunciant que recorren contra la mesura d'impedir debatre 4.000 esmenes als pressupostos
Madrid

El PSOE anirà al Constitucional si no pot debatre les esmenes als pressupostos

El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha carregat contra el suport que Ciutadans ha donat al PP sobre aquesta qüestió: "Mai s'havia arribat tan lluny i tan baix com ha arribat ara Ciutadans i el senyor Rivera"

RedaccióActualitzat

El PSOE i Units Podem recorreran davant la mesa del Congrés contra la decisió del PP i Ciutadans d'impedir que es debatin 4.000 de les 6.000 esmenes als pressupostos de l'oposició. Els socialistes es plantegen anar fins i tot al Constitucional si es manté el veto. Els populars i la formació d'Albert Rivera argumenten que es tracta d'esmenes que superen els 15 milions d'euros cadascuna, i, segons els dos partits, no hi ha propostes de canvis per poder-les finançar. No hi ha precedents d'una mesura d'aquest tipus, subratllen el PSOE i Units Podem.

El portaveu socialista a la cambra baixa, Antonio Hernando, ha dit que aquesta actuació suposa posar "una mordassa a la llibertat dels grups en matèria pressupostària". I ha carregat especialment contra Cs:

"La cacicada que ha fet Ciutadans no s'ha atrevit a fer-la el PP quan tenia majoria absoluta. Ha hagut d'arribar la nova política del senyor Rivera perquè, per primera vegada en 20 anys, es posi la mordassa als grups. Això és gravíssim. Mai s'havia arribat tan lluny i tan baix com ha arribat ara Ciutadans i el senyor Rivera."

En el cas que la mesa del Congrés rebutgi el recurs, el PSOE pensa portar les seves demandes "fins a les últimes conseqüències".

Units Podem s'ha manifestat en una línia semblant. El seu portaveu en la comissió de Pressupostos, Segundo González, ha acusat el PP i Cs de "mutilar el debat canviant les regles del joc en la meitat de la partida". El diputat de Podem s'ha mostrat sorprès que Ciutadans col·labori amb aquesta "obstrucció" de la feina parlamentària, un fet "habitual" en el cas del PP, ha dit Segundo González.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut