Rubalcaba saluda a Navarro a la seva arribada al Palau de Congressos de Madrid.
Els socialistes catalans busquen fer pedagogia de la qüestió territorial.
Madrid

El PSOE andalús reclama unitat al PSC davant les discrepàncies i igualtat entre territoris

En ple debat sobre el lideratge d'Alfredo Pérez Rubalcaba, el PSOE celebra aquest cap de setmana una conferència per revisar el seu projecte polític. La presidenta andalusa -que ha fet un cafè amb Navarro i Rubalcaba abans de l'inici- demana unitat davant les discrepàncies internes.

RedaccióActualitzat

En ple debat sobre el lideratge d'Alfredo Pérez Rubalcaba, el PSOE celebra aquest cap de setmana una conferència -la pots seguir aquí en directe- per revisar el seu projecte polític. Aquest matí ha arrencat al Palau de Congressos de Madrid, amb les intervencions del secretari d'Organització del partit, Óscar López, la vicesecretària general, Elena Valenciano, i la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz.

En principi, la conferència no abordarà les primàries, però el PSOE vol fixar les bases del futur programa electoral amb l'objectiu de fer un gir progressista per contrarestar la pèrdua de suport electoral que pronostiquen les enquestes. De fet, Óscar López ha avançat que la conferència aprovarà un codi ètic per demostrar que no són el mateix que el PP.

Un cafè pedagògic abans de començar

Els socialistes catalans també buscaran fer pedagogia de la qüestió territorial. En aquest sentit, ja hi ha hagut un primer contacte entre el primer secretari del PSC, Pere Navarro, amb Rubalcaba, abans de l'inici de la conferència. Tots dos han fet un cafè amb els presidents d'Andalusia i Astúries, Susana Díaz i Javier Fernández, respectivament.

El model territorial està oficialment fora de la conferència política, ja que el PSOE i el PSC van posar per escrit la seva oferta comuna -una reforma federal de la Constitució- el juliol passat a Granada. No obstant això, la discrepància sobre el dret a decidir es manté i Díaz i Fernández són precisament els dirigents més crítics. Tots dos són, a més, els únics presidents autonòmics socialistes.

"Com més aviat desmuntem la trampa del dret a decidir, més fàcil serà la sortida", ha dit públicament Susana Díaz, que aviat serà secretària general de la federació andalusa del PSOE. Per la seva banda, Javier Fernández ha reconegut que ni tan sols és un entusiasta del federalisme.

Anar al contingut