Madrid

El PSOE ajorna el seu congrés per elegir secretari general per no interferir en les negociacions d'investidura

La decisió arriba 48 hores abans de la trobada entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, mentre Podem pressiona amb el conflicte intern dels socialistes

RedaccióActualitzat

Acabada la Setmana Santa, a Madrid ja es veu en l'horitzó el 2 de maig, dia que acaba el termini per investir un president del govern i evitar eleccions. Les negociacions han desgastat tots els partits i, per impedir que encara ho facin més en aquesta recta final, el PSOE ha ajornat el congrés del partit per elegir secretari general fins a finals de maig.

Així, doncs, el duel entre Pedro Sánchez i l'andalusa Susana Díaz s'endarrereix. Aquest dissabte el comitè federal del PSOE aprovarà la proposta de la direcció del partit de modificar les dates. Per tant, no s'escollirà el secretari general socialista el 8 de maig ni el congrés es farà el 21 i 22 del mateix mes, com estava previst.

Amb el calendari inicial, la disputa pel lideratge del partit hauria coincidit amb les negociacions per la investidura, que tenen com a data límit per escollir president espanyol el 2 de maig. Ja pocs dubten que la presidenta andalusa farà el pas per intentar encapçalar el Partit Socialista, però amb la decisió d'aquest dilluns de guanyar temps, ja no cal que anunciï la seva candidatura en els pròxims dies, i evita així les crítiques d'alguns sectors del PSOE que l'acusen de posar en perill les aspiracions de Pedro Sánchez de voler arribar a La Moncloa.

Els socialistes preparen la reunió amb Podem

Cent dies després de les eleccions del 20 de desembre, Sánchez continua intentant formar govern. En aquest camí, és clau la reunió de dimecres amb Pablo Iglesias, el líder de Podem. Des de les files socialistes es diu que la formació lila es podria sumar a l'acord de govern que tenen firmat amb Ciutadans, amb la idea de revertir les polítiques del PP.

Podem reitera que l'acord amb el PSOE passa per desactivar el pacte amb Ciutadans. I pressiona Sánchez recordant que Susana Díaz està atenta per ser el seu relleu.

La reunió també arriba en un moment difícil per a Podem, que ja ha suposat dimissions i cessaments per la lluita entre els partidaris d'Iglesias, defensors de les tesis més genuïnes i d'esquerres, i els d'Íñigo Errejón, que aposten per un acostament al PSOE.

Mentrestant, el PP està a l'espera i ja parla obertament d'eleccions al juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut