Madrid

El PSOE diu que es manté la intervenció dels comptes però obre la porta a aixecar-la

José Luis Ábalos ha afirmat que es podria aixecar el control dels comptes catalans "si avança la normalització"

RedaccióActualitzat

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha explicat que els comptes de Catalunya continuaran intervinguts per l'Estat, encara que ha obert la porta a aixecar aquesta mesura "si avança la normalització" política de la situació. Ábalos s'ha mostrat molt prudent a l'hora de referir-se a aquesta qüestió, en una entrevista a Antena 3.

"Tothom ha dit que el que vol és tornar a la normalitat, que tornem a la legalitat, que recuperem la institucionalitat. Si tot això és així, caldrà anar pensant que determinades mesures que es van prendre s'hauran d'anar compassant als ritmes d'aquesta normalització."

L'home de confiança de Pedro Sánchez ha afegit que si aquesta tornada a la legalitat "prospera", el més raonable és "que tot es normalitzi" sense que es deixin "fets excepcionals". "Dic si avança la normalització, però cal estar pendents d'això, ni anticipant-nos-hi ni postergant-ho", ha puntualitzat Ábalos.

Des del govern, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha explicat a "Els matins" de TV3 que, un cop retirat el 155, demanen que s'aixequi el control de les finances. I adverteix que no es negociarà la sobirania "a canvi d'un nou model de finançament".

 

ARXIVAT A:
PSOEProcés catalàArticle 155Govern empresonatPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut