Madrid

El PSOE adverteix Rajoy que si el procés de pau al País Basc fracassa serà pel boicot del PP

El secretari d'Organització del PSOE ha llançat un advertiment al líder del Partit Popular en referència al procés de pau amb ETA. José Blanco ha dit que "si el procés triomfa serà a pesar de Rajoy i si fracassa serà, en bona mesura, pel boicot del PP". El socialista ha acusat Mariano Rajoy de posar-se en una "situació impossible" i actuar de forma innoble i inexplicable des del punt de vista de la lògica i la moral. Blanco s'ha preguntat, en la clausura de les Escoles d'Estiu de la Fundació Jaime Vera, per què la societat espanyola ha de compartir la frustració del PP d'haver perdut unes eleccions.

Actualitzat
El procés de pau engegat al País Basc ha tornat a ser protagonista en aquest nou episodi de retrets entre socialistes i populars. José Blanco ha manifestat que Rajoy mai no podrà explicar el veritable motiu de la "seva actuació innoble", que ell ha atribuït a la frustració dels populars per la derrota en les eleccions del març del 2004, i ha insistit que actualment el líder de l'oposició "està perdent el respecte i la consideració de molts milions d'espanyols que no poden entendre el seu comportament".

El secretari d'Organització del PSOE ha acusat els populars de donar "més crèdit al que diu ETA que al que diu el govern" i de torpedinar inexplicablement el procés de pau perquè aquesta oportunitat fracassi. Blanco ha subratllat aquesta actitud negativa dels populars després de recordar que el PP ha patit en les seves pròpies carns el terrorisme d'ETA, ha contribuït a limitar la banda i va negociar amb ETA i amb Batasuna pocs mesos després de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco".

Per Blanco, el problema del Partit Popular és que veu que el PSOE està prenent un ampli avantatge respecte a ells en intenció de vot. El socialista ha mencionat una enquesta que publica aquest diumenge el rotatiu "La Vanguardia" en la qual es diu que el PSOE està a una distància de set punts en relació amb el PP.

En aquest sentit, ha manifestat que el partit de l'oposició "en comptes d'analitzar severament les causes, revisar les seves estratègies o canviar els seus dirigents" ha emprès una fugida cap endavant per veure qui és el més crispador, el més radical i el més de dretes. Blanco ha vaticinat que amb aquesta estratègia la diferència entre tots dos partits no serà, quan toqui, només de set punts.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut