Barcelona

El PSOE adverteix que l'acord amb Ciutadans caduca avui a mitjanit

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" la diputada socialista Meritxell Batet, precandidata a encapçalar el PSC el 26-J, que ha afirmat que, "si Carles Martí no fa el pas enrere, hi haurà un procés de primàries amb un debat que serà enriquidor"

RedaccióActualitzat

Últim dia de legislatura i els partits ja es recol·loquen a la sortida de la cursa electoral. El PSOE adverteix que el seu acord amb Ciutadans, que ha marcat les negociacions pel govern fallit de l'onzena legislatura, deixarà de ser efectiu aquesta mitjanit. La diputada del PSC Meritxell Batet, número 2 de Sánchez a Madrid, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el pacte amb Ciutadans ja no tindrà vigència i que els socialistes defensaran el seu programa en la campanya electoral:

"L'acord amb Ciutadans caduca avui, que és el darrer dia de legislatura. L'acord amb Ciutadans va ser fruit del sentit de responsabilitat i d'una manera d'entendre la política que ha arribat amb la pluralitat que hi ha al Congrés. Això ens exigeix a totes les forces polítiques tenir aquesta capacitat de diàleg."

Batet ha explicat que, "a partir de demà, el nostre programa electoral serà el vàlid i serà amb aquest programa que intentarem guanyar les eleccions del 26-J". Segons la diputada socialista, "el nostre objectiu ha estat arribar fins a l'últim moment a un acord. Ara tornem a un escenari incert." Ha reconegut que "de Pablo Iglesias esperava que hi hagués una voluntat d'asseure's i dialogar. Volíem aconseguir un acord d'esquerres."

Meritxell Batet creu que hi haurà primàries al PSC

Meritxell Batet també és la precandidata a les primàries del PSC, després de la renúncia de Carme Chacón. Admet que té converses amb l'altre precandidat, l'exsenador Carles Martí, però que, si ell no fa un pas enrere, s'acabaran fent primàries. Sobre les llistes, no descarta cap nom, ni el de l'exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, ni el de José Zaragoza:

"Crec que la llista que hi havia recull noms molt valuosos, un d'ells en Pepe Zaragoza. Ell ha fet un treball immens al capdavant del partit. I fora de la llista també hi ha noms molt bons."

Carles Martí confirma que es presenta

De moment, però, Carles Martí ha confirmat per carta a la direcció que es presenta a les primàries per al 26-J. Després que el cap de setmana hagi mantingut contactes telefònics amb l'entorn de Meritxell Batet sense cap avenç, Martí ha manifestat formalment la seva voluntat de concórrer a les primàries per encapçalar la llista del PSC al Congrés i disputar-li el lloc a Batet. En la seva carta, l'exsenador apunta la intenció de tirar endavant la seva precandidatura. Diu que, "aprofitant les manifestacions i els actes de l'1 de Maig, més de cinquanta activistes de la candidatura han estat contactant amb companys del partit per demanar-los el seu suport".

Martí ha comunicat que opta per "assolir els avals necessaris, obtenint un mínim del 5% de signatures dels militants del PSC". "Avui, un cop es disposi dels formularis oficials, es començarà la recollida efectiva de signatures en els avals", conclou Martí a la seva carta; "Socialisme: igualtat, dignitat i integritat."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut