Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE acusa el ministre d'Interior de concedir un "indult encobert" a Jaume Matas

La decisió del ministre és contrària a la recomanació de la Junta de Tractament de la presó de Segòvia, que recomanava el segon grau

RedaccióActualitzat

La decisió del Ministeri de l'Interior de concedir el tercer grau a Jaume Matas no ha agradat a l'oposició. El portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha acusat Jorge Fernández Díaz de concedir un "indult encobert" a l'exministre i expresident del govern balear. Hernando ho ha qualificat de decisió "inacceptable" que ha permès a Matas "sortir al carrer" per "una decisió política del govern espanyol i d'Institucions Penitenciàries".

Segons Hernando, la decisió del ministre és contrària a la recomanació de la Junta de Tractament de la presó de Segòvia, on Matas compleix condemna, ja que el seu informe considerava que havia de passar al segon grau, que en cap cas suposa la sortida de la presó. Per tot plegat, el PSOE té intenció de demanar la compareixença "immediata" i "urgent" del ministre.

Institucions Penitenciàries, però, al·lega que han tingut en compte que Matas només ha estat condemnat per aquesta causa, que a presó ha tingut bona conducta i que té possibilitat de trobar feina un cop fora. A més, consideren que es va presentar a presó voluntàriament.

La condemna de Jaume Matas, que té altres causes pendents de judici, va ser de nou mesos, i va ingressar a presó a finals de juliol.

Anar al contingut