Euskadi

El PSE mostra el camí de la legalització a Batasuna i li recomana que registri un nou partit legal

El secretari d'Organització i coordinador de l'executiva del PSE, Rodolfo Ares, considera que l'esquerra abertzale ha de fer el necessari per convertir-se en "una força que compleixi la lleis, que respecti les regles de joc i els drets humans". D'aquesta manera els socialistes bascos obren la porta a Batasuna a constituir una nova formació que li permeti burlar la llei de partits. D'aquesta manera els nacionalistes podrien comptar amb un instrument legal per participar en el diàleg multipartit que s'ha obert a Euskadi.

Actualitzat
Ares, a més, ha defensat la idoneïtat de la reunió que celebraran pròximament representants socialistes i de l'esquerra abertzale, encara que no ha volgut informar del dia i els participants en aquesta trobada. Sigui com sigui, el dirigent socialista ha assegurat que el PSE anirà a l'entrevista convençut que no cometen cap il·legalitat, sinó que actuen amb la responsabilitat de fer tot el que està al seu l'abast per la pau.

Pel que fa a la reunió multipartida, Ares veu raonable que la taula de partits es pugui constituir a la tardor, quan s'hagin solucionat la metodologia i la representació dels partits. De la mateix manera que aposta per la presència de Batasuna, Ares ha defensat la implicació dels populars perquè "també són necessaris en el diàleg polític". Els socialistes esperen que el PP abandoni el que Ares ha titllat d"'actitud d'aïllament".

Finalment, el secretari d'Organització del PSE ha remarcat que hi ha motius per a l'esperança perquè ja fa tres anys que no hi ha atemptats mortals, la kale borroka ha disminuït i hi ha una declaració d'alt el foc permanent. Ares considera que aquesta situació és immillorable i ha enviat un últim missatge al PP, a qui ha retret que "el principal partit de l'oposició" no doni suport al govern "en el seu camí per aconseguir acabar amb la violència i consolidar la pau i la llibertat".
Anar al contingut