Barcelona

El PSC s'enfronta a CiU després que Mas avisi del perill del terrorisme islàmic

L'enfrontament polític en la campanya municipal catalana ha pujat aquest diumenge un esglaó més a causa del fenomen de la immigració. El president de CiU, Artur Mas, ha alertat del perill que Catalunya es converteixi en "camp d'entrenament de terroristes islàmics i porta d'entrada d'haixix". Mas ha acusat els socialistes de voler "papers per a tothom" i ha recordat que l'aleshores alcalde de Barcelona, Joan Clos, va reclamar-ho per als immigrants tancats a l'església del Pi el 2001. El PSC ha exigit al candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat comtal, Xavier Trias, que rectifiqui aquestes paraules de Mas.

Actualitzat

L'alcaldable socialista, Jordi Hereu, creu que aquestes paraules de Mas suposen una "certa inflexió" en el to de les declaracions i conclou que "hi ha algú molt desesperat" per arribar a dir segons quines "ximpleries". Hereu ha visitat aquest diumenge les Corts, el districte on es va estrenar com a regidor i on viu. Allà ha volgut tranquil·litzar els veïns en assegurar que la reforma dels terrenys del Barça serà respectuosa amb els barris de l'entorn.

El president de CiU, però, ha volgut allunyar la seva formació de qualsevol adjectiu extremista. Artur Mas ha definit la federació nacionalista com "una formació de centre ampli i no uns sectaris, com certs dirigents d'altres partits". Mas creu que CiU "és el punt on conflueix més gent de Catalunya, perquè, més enllà dels extrems de la dreta i de l'esquerra, hi ha una idea de país".

Davant d'aquest panorama, el secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha afirmat que els republicans són "l'únic partit de canvi" davant la corrupció, perquè "han impulsat dos instruments per fer-hi front", com la llei de finançament de partits polítics al Congrés espanyol i l'Oficina Contra el Frau a Catalunya.

D'immigració, també n'ha parlat el president del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, que ha assenyalat que davant l'existència d'un cert "temor" del que puguin suposar els imams que estan "més a prop de l'integrisme que de la integració", no es pot "amagar el cap sota l'ala" i se'ls ha de fer front controlant certes activitats clandestines.

Per la seva banda, la candidata d'ICV-EUiA a Barcelona, Imma Mayol, ha exigit també a la direcció de CiU i en especial a Xavier Trias que "desautoritzi o rectifiqui" en aquest cas Josep Antoni Duran Lleida per unes declaracions sobre immigració en què demanava mesures més restrictives en el reagrupament familiar ja que, segons ella, voregen la "complicitat amb actituds xenòfobes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut