Miquel Iceta
Miquel Iceta
Madrid

El PSC s'encamina cap a unes primàries amb més d'un candidat

Iceta assegura sobre Batet que "té atributs i títols suficients per ocupar aquesta responsabilitat o una altra"

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Miquel Iceta ja ha reaccionat a la decisió de Carme Chacón de no optar a ser cap de llista del PSC en les pròximes eleccions, que previsiblement seran al juny, una decisió que l'exministra li va comunicar aquest dimecres per telèfon. Segons Iceta, els motius de Chacón, que ella de moment no ha explicat, són "molt sòlids, meditats i no són fruit d'una improvisació".

Per Iceta, que ha remarcat que Chacón "seguirà compromesa fins al coll" amb el projecte socialista, ella estava "molt més ben situada com a candidata" que l'exsenador del PSC Carles Martí, l'únic que ha fet públic que vol optar a ser el cap de llista del PSC.

De Martí, n'ha dit:

"Si té ganes de mantenir la seva candidatura, és un nom a considerar, però crec que també n'hi haurà d'altres."

I encara ha anat més enllà. Preguntat per si la número dos del PSOE, Meritxell Batet, podria ser la candidata del PSC, ha contestat:

"Té atributs i títols suficients per ocupar aquesta responsabilitat o una altra."

Sánchez tampoc descarta Batet

També s'ha referit a Batet el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que no ha descartat que la que va ser fa quatre mesos el seu número 2  a la llista per Madrid concorri a les eleccions del 26 de juny com a cap de llista per Barcelona. Després de recordar que Batet és militant del PSC, Sánchez ha deixat la decisió en mans dels socialistes catalans.

 "El PSC és un partit independent i prendrà les seves decisions de manera democràtica a través d'unes primàries", ha assenyalat el líder del PSOE, després de reiterar que Chacón té "tot el seu suport" i que seguirà comptant amb la seva col·laboració a l'executiva federal.

Sobre Chacón, Sánchez també ha dit que entén i respecta la seva decisió de no presentar-se a la cita electoral del 26-J.

Anar al contingut