Miquel Iceta a "El matí de Catalunya Ràdio" en una imatge d'arxiu
Miquel Iceta a "El matí de Catalunya Ràdio" en una imatge d'arxiu
Barcelona

El PSC qualifica les declaracions de Mas-Colell "d'impròpies d'un conseller" i exigeix a Mas que el desautoritzi

El PSC ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que desautoritzi de manera urgent el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, després que ha afirmat que el Ministeri d'Economia està "convidant a maquillar les xifres del dèficit de la Generalitat". En un comunicat, Francesc Vallès i Rocío Martínez-Sampere consideren que les declaracions de Mas-Colell són "impròpies d'un conseller del govern de Catalunya" i insten l'executiu d'Artur Mas a "no defugir les seves responsabilitats".

Actualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha revelat que el govern espanyol exigeix a la Generalitat que dobli les retallades previstes en la despesa pública. Mas-Colell ha assegurat, però, que és "totalment inviable", ja que l'ajust arribaria fins als 5.800 milions d'euros.

En declaracions al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, el número 2 del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat una mica "empipat" per "aquesta tendència que hi ha en el nostre país a situar totes les males notícies com a obligacions imposades de l'exterior, que converteixen el govern en un perfecte irresponsable". Les coses que el govern "fa bé, les fa bé perquè les fa per Catalunya i els catalans i les decisions no tan populars les ha imposat un tercer".

El coordinador dels diputats i els senadors del PSC, Francesc Vallès, considera que les declaracions del titular d'Economia demostren "una enorme incapacitat del govern liderat per Mas de fer els deures que li pertoquen i exercir les seves responsabilitats". Vallès ha lamentat que un "brillant acadèmic" recorri a la "falta de rigor i a la comptabilitat imaginativa per defugir les seves responsabilitats".

En aquesta línia, la portaveu d'Economia del Grup Parlamentari Socialista, Rocío Martínez-Sampere, ha afirmat que les insinuacions de Mas-Colell "són inadmissibles i impròpies d'un conseller del govern de Catalunya". La diputada socialista ha afirmat que el govern espanyol "exigeix el compliment d'un objectiu compartit de dèficit a l'1,3% del PIB, però com s'aconsegueix aquest objectiu és responsabilitat del govern de Catalunya".

Martínez-Sampere ha explicat que "el que ha de fer la Generalitat és no renunciar als ingressos de l'impost de successions i donacions en lloc de fer retallades i donar totes les culpes a Madrid". En aquest sentit, la portaveu socialista ha reiterat "la demanda" del PSC a l'executiu català perquè "presenti d'una vegada els pressupostos en lloc de posposar-los per motius electorals i poder fer aquest debat amb la seriositat que correspon i amb les xifres al damunt de la taula".

"El govern de Catalunya sap que tindrà els socialistes al seu costat per exigir el que ens pertoca, com el fons de competitivitat, però el que no acceptem és que es tirin pilotes fora i que es facin acusacions que no es corresponen amb el perfil institucional d'un conseller de la Generalitat", ha conclòs Martínez-Sampere.


Anar al contingut