Barcelona

El PSC promet voluntat d'entesa en temes clau però una oposició dura

Artur Mas i Joaquim Nadal s'han reunit aquest dimarts al Parlament per explorar possibles acords entre CiU i el PSC en la pròxima legislatura. La trobada, que ha començat puntualment a dos quarts de cinc de la tarda, ha durat més d'una hora i s'ha acabat poc abans de les sis. És la primera reunió que té el futur president català en el marc de la ronda de contactes que va anunciar per parlar de possibles col·laboracions amb la resta de partits amb representació a la cambra catalana. Després de Nadal, aquest dimecres Mas es reunirà amb Alícia Sánchez-Camacho, del PP, i Joan Herrera, d'ICV-EUiA. El futur president de Catalunya s'ha reunit amb Joaquim Nadal per la renúncia de José Montilla a assistir a la trobada. Mas i Montilla han pactat, però, entrevistar-se aviat, en una data encara per determinar, per abordar el traspàs de poders.

Actualitzat
La primera presa de contacte entre el futur president de Catalunya, Artur Mas, i el futur president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ja s'ha produït. Els socialistes han promès mà estesa al líder de CiU en temes de país, però, al mateix temps l'han advertit que faran una oposició dura. Així ho ha explicat el socialista Joaquim Nadal que, tot i que ha comparegut davant la premsa per explicar la trobada, ha estat reticent a donar-hi detalls. Nadal s'ha limitat a dir que a l'agenda hi ha per exemple la crisi però que "no pertoca" avançar-ne altres qüestions.

Fonts de CiU han valorat de forma positiva la trobada. Tampoc n'han especificat les qüestions tractades i s'han limitat a explicar que els socialistes han estat receptius a la voluntat de diàleg d'Artur Mas. La reunió entre Mas i Nadal s'ha iniciat puntualment com estava prevista a 2/4 de 5 de la tarda d'aquest dimarts al Parlament i ha acabat poc abans de les 6. Mas s'ha reunit amb Nadal després que José Montilla ha confirmat que renunciarà a l'acta de diputat per la derrota electoral de diumenge.

La ronda continuarà aquest dimecres

La ronda de contactes d'Artur Mas amb els líders de la resta de formacions polítiques, de més a menys nombre d'escons, continuarà aquest dimecres, quan Artur Mas es reunirà amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, a la 1 del migdia al Parlament i després, a 2/4 de 5 serà el torn del líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera.

A més de detalls del calendari de trobades, aquest dimarts també s'ha sabut que l'equip negociador de CiU pel que fa a la investidura d'Artur Mas com a president i altres qüestions l'integraran Felip Puig, Josep Maria Pelegrí i Josep Antoni Duran i Lleida.

El traspàs de poders, més endavant

Més endavant, el mateix Montilla es reunirà amb Artur Mas per parlar del relleu al Palau de la Generalitat. La trobada, que encara no té data, servirà per garantir una transició tan ordenada com sigui possible i perquè l'actual president informi el seu successor dels temes que li deixarà pendents.

Aquest dimarts, el president en funcions ha defensat la seva decisió de no agafar l'acta de diputat per ajudar el PSC a mirar cap al futur, en una entrevista a "Els matins" de TV3.

Montilla ha admès que ell personalment i el PSC són els principals responsables de la derrota de diumenge passat, i que un dels errors que ha comès com a president ha estat no haver exercit el lideratge amb més força. Josep Cuní li ha preguntat si hauria d'haver pres una decisió arran, per exemple, de l'incendi d'Horta de Sant Joan. Montilla li ha contestat: "I segurament en altres també".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut