Francesc Vallès, coordinador dels diputats del PSC al Congrés.
Francesc Vallès, coordinador dels diputats del PSC al Congrés.
Barcelona / Sant Joan Despí

El PSC podria sancionar Carme Chacón pel trencament de disciplina de vot al Congrés

El coordinador del PSC a Madrid, Francesc Vallès, ha qualificat de "moment històric" la votació al Congrés i ha afegit que el PSC ha anteposat els interessos de Catalunya als del PSOE. També ha admès que alguns diputats del PSOE li van fer arribar que ells haurien votat "sí" a les resolucions sobre el dret a decidir.

RedaccióActualitzat
Francesc Vallès, coordinador dels diputats del PSC al Congrés dels Diputats, "intueix" que el partit sancionarà Carme Chacón per haver trencat la disciplina de vot en la votació sobre el dret a decidir a la cambra baixa. Ho ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 l'endemà que es produís aquest fet inèdit, i és que per primera vegada en la història els socialistes catalans van votar diferent dels companys del PSOE. La decisió l'ha de prendre l'executiva del PSC. Vallès ha afegit que "respecta" que Chacón decidís no votar al·legant motius de consciència, però que "en cap cas ho comparteix".

El coordinador del PSC a Madrid ha qualificat de "moment històric" la votació al Congrés i ha afegit que el PSC ha anteposat els interessos de Catalunya als del PSOE en votar afirmativament al Congrés en la resolució sobre el dret a decidir, una qüestió que els socialistes catalans portaven en el seu programa electoral. Això ha suposat, per Vallès, un pas del PSC "per guanyar en dignitat i en credibilitat a Catalunya".

Trencament PSC-PSOE


Vallès, tot i la votació d'aquest dimarts, continua lligant el futur del PSC amb el PSOE. Després de les dures declaracions d'alguns dirigents dels socialismes espanyol, Vallès ha considerat que aquest hipotètic trencament no beneficiaria ningú i que les veus al si del socialisme que el reclamen són "minoritàries" i residuals. El diputat català ha admès que, en la reunió que va mantenir tot el grup parlamentari socialista, es van sentir veus discordants amb la decisió del PSC, però també ha admès que alguns diputats del PSOE li van fer arribar que ells haurien votat "sí" a les resolucions sobre el dret a decidir.

Això sí, considera que caldrà revisar alguns dels protocols de relació entre totes dues formacions, en la línia del que apuntava el líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba.

La votació d'aquest dimarts al Congrés espanyol podria suposar una sanció econòmica per a tots els diputats catalans. I és que, abans de la votació, el PSOE va assegurar que sancionaria els diputats del grup que trenquessin la seva disciplina de vot.
Anar al contingut