Miquel Iceta a l'arribada al comitè federal del PSOE a Madrid (EFE)
Miquel Iceta a l'arribada al comitè federal del PSOE a Madrid (EFE)
Madrid

El PSC obre la via de reconciliació amb la gestora del PSOE i espera que els militants catalans puguin votar a les primàries

L'exdiputada del PSC Teresa Cunillera s'incorporarà a la comissió gestora del PSOE i Iceta anuncia una "participació molt activa" en el procés congressual

RedaccióActualitzat

La comissió gestora del PSOE i el PSC han arribat a un acord perquè l'exdiputada Teresa Cunillera s'incorpori a aquesta comissió gestora abans del Congrés Federal del juny.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha donat avui suport a la proposta de la gestora de fer el Congrés Federal els pròxims 17 i 18 de juny i ha assegurat la voluntat dels socialistes catalans de participar activament per acabar amb la crisi del partit.

Iceta ha assegurat que l'important és fer "un bon congrés i unes primàries en les millors condicions possibles" i no ha volgut pronunciar-se sobre els possibles candidats a la secretaria general:

"El que és important és sortir avui amb una data, la incertesa no tranquil·litzava els esperits."

Iceta ha recordat a la seva arribada al comitè federal, que els militants del PSC van participar a les primàries de juliol del 2014 en les que va ser elegit Pedro Sánchez i ha dit que espera que "tornin a fer-ho en aquesta ocasió per elegir al futur secretari general".

Els socialistes catalans volen tenir, segons Iceta, "una participació molt activa" en el procés congressual "perquè el PSOE pugui superar la crisi que ha travessat i pugui estar en forma, fort i unit per donar resposta a les necessitats de la gent".

Diàleg i acord

Miquel Iceta ha centrat la seva intervenció davant el Comitè Federal en la situació a Catalunya. Ha defensat els acords de Granada com "un punt de partida útil" per construir el marc institucional que doni cabuda a tots

Iceta ha dit que no n'hi ha prou de parlar, que cal arriba a acords abans de plantejar un trencament com el que suposa la convocatòria d'un referèndum sobiranista "il·legal". Segons Iceta, el diàleg és incompatible amb posar un ultimàtum sobre la taula, elaborar lleis de desconnexió "d'amagat" del Parlament i desafiar la legalitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut