Barcelona

El PSC, ICV, ERC i SI insten el Parlament a presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma laboral

Després que el Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar que la reforma laboral anava en contra de la Constitució i l'Estatut de Catalunya, el PSC, Iniciativa, Esquerra i Solidaritat han instat el Parlament que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la norma.

RedaccióActualitzat
Les formacions polítiques han presentat una proposta de resolució que portarà al ple de la cambra a debatre si es presenta o no aquest recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma laboral que va aprovar el govern espanyol. Aquests grups d'esquerres demanen el suport de CiU perquè tiri endavant, com a mínim, un recurs en defensa de les competències de Catalunya.

A més, han fet una crida a CiU perquè se sumi a la seva voluntat de portar al Constitucional la reforma apel·lant, ni que sigui, a la part competencial de la Generalitat que el Consell de Garanties diu que vulnera aquesta reforma laboral.

El termini per presentar aquest recurs davant del Tribunal Constitucional s'acaba el 17 de maig i aquests grups demanen que el debat al Parlament es faci com més aviat millor.

D'altra banda, els mateixos quatre partits han carregat contra l'homogeneïtzació que pretén la ministra Ana Mato dels criteris per aplicar la llei de dependència.
Anar al contingut