El PSC i ICV elogien el gest de Carod-Rovira de no competir amb Puigcercós

Tant el PSC com ICV han elogiat la decisió de Josep-Lluís Carod-Rovira de renunciar a ser una altra vegada l'aspirant d'ERC a la presidència de la Generalitat i donar ple suport a Joan Puigcercós. Els socialistes han destacat en un comunicat la "generositat" que suposa la renúncia, mentre que des d'Iniciativa han subratllat que, amb aquesta decisió, Carod-Rovira "assegura la cohesió del govern". El també soci del tripartit, EUiA, s'ha limitat a dir que "respecta" el gest del vicepresident català.

Actualitzat
La direcció del PSC afirma en el comunicat que, amb la cessió del testimoni a Joan Puigcercós, Carod-Rovira "engrandeix la seva figura". "L'executiva socialista vol fer una especial menció a la generositat mostrada per l'actual vicepresident de la Generalitat", remarca la nota. Els socialistes han fet un reconeixement al vicepresident per una decisió que ha pres quan falta un any i mig perquè s'acabi la legislatura.

Per la seva banda, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha afirmat que la renúncia de Carod-Rovira "pot contribuir" a la cohesió d'ERC, "tenint en compte les divisions internes de l'últim congrés" de la formació".

I el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, s'ha limitat a mostrar el "respecte absolut" per la decisió d'Esquerra.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut