Catalunya Sí que es Pot fa l'ofrena floral a Companys
Catalunya Sí que es Pot fa l'ofrena floral a Companys
Barcelona

El PSC i CSQEP demanen diàleg davant l'immobilisme de Rajoy en l'homenatge a Lluís Companys

RedaccióActualitzat

Els socialistes i els respresentants dels comuns i les confluències ha coincidit a demanar diàleg a l'Estat en l'homenatge a Lluís Companys. Carreguen contra la judicialització del procés.

La coordinadora general del PSC, Assumpta Escarp, ha reivindicat "el diàleg, la negociació i el pacte". Escarp ha reiterat el "no és no" dels socialistes catalans a la investidura del candidat popular, Mariano Rajoy, per haver judicalitzat el debat sobiranista:

"Ni la via unilateral ni la via de la justícia, la política i el diàleg és el que ha de precedir l'actuació de tots els governs"

En l'ofrena també hi han participat els dos candidats a liderar el PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, que avui es baten en primàries, així com l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla.

Rabell: "La via judicial no té sortida"

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, ha participat a l'acte homenatge a Lluís Companys al cementiri de Montjuïc, on ha realitzat una ofrena floral a la tomba del president afusellat, juntament amb els principals representants dels comuns i les confluències.

Rabell ha criticat les últimes impugnacions del govern espanyol:

"La via judicial no té sortida: és impossible resoldre problemes polítics per una via judicial"

El líder de CSQEP ha reconegut que la via del referèndum serà complicada per l'oposició frontal del govern espanyol, però que recorda que hi ha "un gran anhel i milions de vots al Congrés" que el defensen.

Domènech reclama que l'Estat demani perdó

El líder d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha reclamat a l'Estat que "demani perdó" per l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys.

"Que l'Estat demani perdó, tant a la família de Lluís Companys com al poble de Catalunya i a la Generalitat, per l'assassinat de l'únic president assassinat durant l'època de la Segona Guerra Mundial pel feixisme"

Ha recordat, en aquest sentit, que la seva formació va presentar al Congrés dels Diputats una iniciativa legislativa perquè es deixi sense efecte el consell de guerra que va condemnar Companys.

Anar al contingut