Barcelona

El PSC i CpC constaten la voluntat d'anar junts a les urnes i aparquen el debat sobre la seva coalició

El PSC i Ciutadans pel Canvi (CpC) han constatat la voluntat d'"anar junts" i de "seguir treballant conjuntament", encara que no han concretat les "fórmules" de col·laboració i han aparcat el debat de si han o no de mantenir la coalició que han mantingut en els dos últims comicis autonòmics. El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha explicat els resultats de la reunió que han mantingut el primer secretari socialista, José Montilla, i el portaveu del partit, Miquel Iceta, amb la presidenta de CpC, Carme Valls i mitja dotzena de dirigents de la direcció d'aquesta plataforma civicopolítica.

Actualitzat
"Hem constatat grans coincidències a continuar fent camí i la voluntat que la nostra col·laboració tingui continuïtat", ha remarcat en diverses ocasions Zaragoza. Amb tot, dirigents del PSC i CpC s'han emplaçat a una nova reunió abans de les vacances d'agost per acabar de concretar la fórmula amb què compareixeran a les urnes.

Zaragoza ha explicat que els dirigents de CpC han manifestat el seu desig d'anar "més cap a un moviment ciutadà" que no evolucionar cap a un partit polític, que mai no ha estat.

El PSC no rebutja així col·laborar d'alguna forma amb CpC i, segons que ha explicat Zaragoza, el que pretén ara és "sumar esforços" i "sumar gent", en definitiva "obrir-se encara més" cap a un "model polític més obert", el discurs programàtic del qual es definirà al setembre.

De moment, ha transcendit que un grup d'independents d'esquerra, liderat per l'exlíder sindicalista de CCOO i exdiputat d'ICV José Luis López Bulla ha creat la plataforma President Montilla amb l'objectiu d'aglutinar el màxim nombre de suports al nou candidat del PSC a la Generalitat.

La plataforma civicopolítica de Ciutadans pel Canvi va néixer el 1999 en suport, principalment, de Pasqual Maragall com a president de la Generalitat, així com amb la intenció de trobar noves fórmules de col·laboració política que comptessin amb una major atenció a la participació ciutadana.

El PSC i CpC han decidit així aparcar el debat de si trenquen o no la coalició electoral, un assumpte que les dues organitzacions han tractat 24 hores abans que, precisament, Maragall quedi oficialment desbancat per José Montilla com a candidat a la presidència de la Generalitat.
Anar al contingut