Barcelona

El PSC es planteja expulsar de l'executiva el crític Fabián Mohedano per haver assistit a un acte d'ERC

Segons els estatuts del partit, cap militant pot potenciar cap altra formació política que no sigui el PSC. Mohedano va assistir dissabte a l'acte d'Esquerra, al costat de l'exconseller socialista Ernest Maragall o de l'exdiputat del PSC Toni Comín.

RedaccióActualitzat

El debat sobiranista continua generant tensió entre la direcció del PSC i el sector crític. El partit podria expulsar de l'executiva Fabián Mohedano per haver assistit a l'acte d'Esquerra Republicana a favor de la consulta. El motiu: Mohedano hauria vulnerat els estatuts del PSC que prohibeixen als militants donar suport a cap altra formació política.

Segons fonts consultades per Catalunya Informació, és probable que aquest cas es porti a la Comissió de Garanties del partit, que és l'òrgan que haurà de dirimir si finalment se'l fa fora de la direcció o, fins i tot, si se l'expulsa del PSC.

Segons els estatuts del partit, cap militant pot potenciar cap altra formació política que no sigui el PSC. Mohedano va assistir dissabte a l'acte d'Esquerra, al costat de l'exconseller socialista Ernest Maragall i de l'exdiputat del PSC Toni Comín.

Mohedano és un dels impulsors del corrent crític Avancem, que lidera Joan Ignasi Elena. Dins la direcció del partit, ocupa des de fa dos anys el càrrec de secretari de Llibertats Públiques i Drets Civils.

L'acte dels republicans es va fer dissabte a l'Auditori del Fòrum de Barcelona amb el lema "Votar és democràcia. Tots per un nou país", davant d'unes 4.000 persones. L'assistència de Mohedano, així com la de Maragall i Comín, va ser ser rebuda amb una ovació per part dels assistents.

Avancem avisa que seria "un error majúscul"

El corrent crític Avancem ja ha reaccionat a la possible decisió. El membre de la direcció dels socialistes i també del corrent crític Avancem Jordi del Río ha assegurat que el partit cometria "un error majúscul" si expedientés Mohedano.

Del Río afirma que "mai a la història del PSC s'ha expedientat un membre de la direcció", i li sorprendria que això passés ara. Adverteix, a més, que la gent no ho entendria. "El PSC té en el seu codi genètic la pluralitat. Esperem que tot sigui un error procedimental", ha afegit Del Río, convençut que el partit no pot donar aquesta imatge als seus electors i a la ciutadania.

En defensa de Mohedano, Del Río argumenta que ERC és un partit "del mateix espectre que el PSC: l'esquerra". Considera que l'acció de Mohedano d'acudir a l'acte d'ERC és "una decisió seva, correcta, personal, i s'entén", i ha subratllat que hi va acudir per invitació personal del partit republicà, que també va invitar Joan Ignasi Elena, però aquest va declinar anar-hi.

Del Río ha explicat que les possibles mesures contra Mohedano no han estat a l'ordre del dia del Consell Nacional socialista d'aquest diumenge, però s'ha mostrat a l'expectativa que la Secretaria d'Organització ho pugui plantejar a la Comissió de Garanties dilluns a la reunió de la direcció.

Anar al contingut