Barcelona

El PSC es mostra disposat a retirar l'esmena a la totalitat si CiU frena l'anul·lació de l'impost de successions

El PSC està disposat a dialogar amb Convergència i Unió. Així ho ha explicat aquest migdia la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere durant la seva compareixença al Parlament, on aquest dimecres s'hi celebra el debat dels pressupostos. Martínez-Sampere ha reclamat vies alternatives d'austeritat i ha explicat que el seu grup hi votarà en contra perquè la proposta "és tova amb la crisi i dura amb els més febles". Amb tot, el PSC ha allargat la mà als convergents i la possibilitat de retirar l'esmena a la totalitat sempre que CiU es replantegi la derogació de l'impost de successions.

Actualitzat
La diputada socialista Rocío Martínez-Sampere ho ha deixat clar: el PSC "retirarà l'esmena a la totalitat" a canvi que CiU "no renunciï a l'impost de successions almenys durant aquest any".

En aquest sentit, Martínez-Sampere ha explicat que els socialistes estan disposats a dialogar amb els convergents, però que si volen aconseguir el seu suport abans hauran de replantejar-se algunes de les seves polítiques.

D'altra banda, la portaveu d'Economia del PSC ha explicat que votaran que no als pressupostos perquè van "contra la cohesió social" i "són tous amb la crisi i durs amb els més febles".

Segons Martínez-Sampere, és cert que cal fer retallades per superar el context de crisi actual, "però no a qualsevol preu". Per això, ha instat els convergents a explorar totes les vies possibles evitant les "retallades dràstiques". En aquest sentit, ha demanat al govern de Mas que inverteixi "més en innovació, en ocupació i a ajudar les famílies que més ho necessitin, aplicant més austeritat en altres partides".

Finalment, la diputada socialista s'ha mostrat convençuda que aquesta és una nova etapa de tripartit, un tripartit que en aquesta ocasió està protagonitzat per "Convergència i Unió i el Partit Popular".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut