El PSC es compromet a apostar per les energies renovables

El PSC es compromet a apostar per les energies renovables
Santa Coloma de Gramenet

El PSC es compromet a apostar per les energies renovables

Actualitzat
Núria Parlón i Jaume Collboni escolten atentament la intervenció de Javi López

Núria Parlón i Jaume Collboni escolten atentament la intervenció de Javi López. (Foto: ACN)

El PSC no vol que el cas de la presumpta agressió a Pere Navarro eclipsi la campanya electoral. Per això el candidat dels socialistes catalans, Javi López, ha preferit no fer-hi referència. Creu que ara toca parlar de propostes i de les eleccions europees: "Ara estem en una campanya electoral, la situació social que hi ha mereix que parlem de la nostra oferta política davant d'una decisió transcendental. Ja ho he dit altres vegades que afrontava la campanya amb normalitat."

El candidat del PSC s'ha reunit aquest dimecres amb veïns de Santa Coloma de Gramenet per fer pinya en contra que la línia de molt alta tensió, la MAT, passi a prop del municipi. López s'ha compromès a defensar les energies renovables i les infraestructures dissenyades per tenir en compte l'impacte mediambiental: "Si no fem les apostes necessàries, les inversions necessàries, però de la mà del territori i de forma intel·ligent, no hi haurà ni creixement ni recuperació econòmica, en el sentit de l'economia verda que hi ha d'haver en aquest segle."

Sobre el debat territorial, el candidat socialista ha celebrat que el PSOE hagi detallat i posat dates a la proposta de reforma federal de la Constitució perquè s'activi passat l'estiu: "Els passos que està fent el socialisme espanyol van en la direcció que nosaltres sempre hem defensat, i el d'ahir és un pas més, amb un calendari fix, i amb la capacitat de transformar la realitat de les relacions entre Catalunya i Espanya". El PSC accepta que la reforma constitucional no inclogui el principi d'autodeterminació, com defensa el PSOE.