Barcelona

El PSC donarà llibertat de vot al Parlament en la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El PSC donarà llibertat de vot als 37 parlamentaris en el projecte de llei per a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Una segona novetat és que no demanaran votació secreta com havien plantejat en un principi. La votació tindrà lloc el 28 de juliol en l'últim ple del curs. La petició de prohibir les corrides a Catalunya va entrar a la cambra com una iniciativa legislativa popular (ILP) i el suport de 180.000 signatures, i va ser admesa a tràmit amb el suport de 67 dels 135 membres del Parlament.

Actualitzat
El vicesecretari dels socialistes, Miquel Iceta, justifica la llibertat de vot perquè no hi ha  "cap document precongressual ni compromís" respecte a això. De fet, ha recordat Iceta, ja van donar llibertat de vot als diputats quan es va votar l'admissió a tràmit de la ILP que en demanava l'abolició i han decidit mantenir aquest posicionament en tot el tràmit del projecte.

Sobre la petició de vot secret que ara han descartat, Iceta ha assegurat que "no ho consideren necessari. La gent té dret a saber què voten els seus electes". Pel PSC, donar llibertat de vot al seu grup parlamentari no significa sentenciar les corrides de toros a Catalunya.

CiU, amb 48 diputats, i el PSC, amb 37, són els que tindran el pes de la decisió. La Federació Nacionalista va votar majoritàriament prohibir els toros i va proposar una moratòria d'un any, fins a l'1 de gener del 2012, per l'entrada en vigor de la prohibició en cas que s'aprovi. Per la seva banda, el PSC defensava mantenir les curses de braus i plantejava aprovar un reglament taurí català que garanteixi que l'animal rebrà el tracte més digne possible.
Anar al contingut