Barcelona

Miquel Iceta, reelegit primer secretari del PSC amb el 54% dels vots en les primàries

Iceta ha enviat ja un missatge al PSOE en el seu discurs: "Escoltar la militància i ser coherents és bo"

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta continuarà com a primer secretari del PSC. L'actual dirigent dels socialistes s'ha imposat a Núria Parlon amb el 54,14% dels vots en les primàries d'aquest dissabte.

Entre els dos candidats hi ha hagut 700 vots de diferència. Iceta ha obtingut 4.889 vots. Núria Parlon ha recollit 4.142 suport, el 45,86% del total.

En total han votat 9.115 militants, el 50,82% del cens. Hi ha hagut 11 vots nuls i 73 en blanc.

 

Abraçada i unitat

Parlon i Iceta han aparegut plegats davant la premsa i han adreçat un missatge d'unitat. Parlon assegura que el partit ni es trencarà ni es dividirà "perquè per sobre de tot som socialistes". Parlon, però, assegura que el partit ja no serà el mateix:

"El PSC no tornarà a ser igual que era. S'ha produït un revulsiu molt important dins del partit. Ha començar la remuntada i, per tant, aprofitem-la"

Iceta ha recollit el guant i ha afirmat que no hi haurà ni "parlonistes" ni "icetistes". A l'inici del seu discurs ha volgut agrair a Parlon la seva tasca per "l'esperança que ha aixecat arreu del partit per fer un PSC millor":

"Moltes gràcies, Núria. Hem demostrat que es poden fer primàries. Hem demostrar que es pot competir per després col·laborar. Hem demostrat que aquest és un gran partit"

Iceta assegura que el PSC vol "unitat, cohesió, fermesa, complementarietat, alegria, lluita, combat, retornar al carrer, guanyar les institucions, donar una alternativa política a Catalunya i contribuir a donar una alternativa política al conjunt d'Espanya"

Iceta al PSOE: "Escoltar a la militància i ser coherents és bo"

Iceta ha enviat ja un missatge al PSOE en el seu discurs. Assegura que les primàries han estat el primer pas. Diu que ara toca preparar un congrés amb un missatge clar:

"Un missatge molt clar a tots els companys del PSOE: escoltar la militància és bo, ser coherent amb la posició política és bo. Hem de trobar entre tots la manera de no decebrà els milions de socialistes que ens miren. Probablement van quedar decebuts per la imatge del comitè federal, però no poden quedar decebuts per les decisions que finalment prenguin tots els socialistes d'Espanya"

Iceta demana "com més aviat millor" un govern progressista. Diu que el socialisme no pot "ser la crossa" d'un govern conservador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut