Tortosa

El PSC de les Terres de l'Ebre dóna suport a la llei de vegueries

El PSC de les Terres de l'Ebre es desmarca dels socialistes tarragonins en relació amb la llei de vegueries que es troba en discussió al si del govern. Almenys això és el que es desprèn de l'afirmació que ha fet avui el president de la Federació de l'Ebre d'aquest partit, Joan Sabaté, quan ha donat suport al projecte de divisió territorial en vegueries.

Actualitzat
El projecte manté la seva previsió de ser aprovat pel govern el 12 de gener per a la seva tramitació parlamentària en aquesta legislatura.

Quan l'avantprojecte de llei ja es trobava en la fase final i el govern n'havia decidit l'aprovació, el calendari es va qüestionar des d'unes quantes alcaldies de ciutats importants, com ara Sabadell i Tarragona, que tenen alcalde del partit dels socialistes. Les reticències d'aquestes autoritats municipals no eren una oposició al projecte, sinó que en matisaven alguns aspectes però n'hi va haver prou perquè es dubtés que es poguessin complir els terminis i sorgís una polèmica entre els socis del govern d'entesa.

El portaveu socialista al Parlament, Miquel Iceta, havia declarat que si no hi havia un acord prou ampli la llei podria esperar, mentre que des d'Esquerra Republicana, partit al qual pertany el conseller de Governació i impulsor del projecte, Jordi Ausàs, s'insistia que la nova divisió territorial s'havia d'aprovar al govern aquest gener i al Parlament abans de la nova cita electoral.

Les declaracions d'avui dels dirigents ebrencs obren una nova via de desacord intern però demostren a la vegada que els dubtes no són del conjunt del PSC, sinó dels màxims responsables d'algunes ciutats amb molt de pes, com el batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Sabaté ha volgut deixar clar que "les disputes sobre capitalitat són estèrils".

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també ha donat suport al projecte de llei però ha volgut remarcar que la prioritat per a la ciutat que governa és la llei de l'àrea metropolitana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut