Barcelona / Pamplona / Sant Joan Despí

El PSC creu que Mas avala ara la tercera via, i el PP, que ja està fent plebiscitàries

Actualitzat

Les declaracions de Mas han entrat a la campanya per a les eleccions europees del 25 de maig. Tant els socialistes com el Partit Popular s'hi han referit amb interpretacions ben diferents del que volia dir el president.

Javi López, candidat del PSC, considera que les paraules d'Artur Mas porten implícita una rectificació a la pregunta pactada amb les forces que donen suport a la consulta, ja que, segons ell, el líder de Convergència i Unió accepta que es pugui preguntar als catalans sobre la reforma de la Constitució, si socialistes i populars es posessin d'acord.

"Demostra que el camí que havien escollit era erroni. Nosaltres refermem el nostre compromís amb una consulta viable en aquest país, és a dir, acordada amb la resta de l'Estat. Apel·lem el govern de la Generalitat a iniciar negociacions que tinguin com a referència la via federal, que s'està obrint camí, i que, a més, avui, Mas li atorga clarament legitimitat i, especialment, credibilitat."

Per la seva part, el Partit Popular rebutja que aquestes eleccions europees es puguin interpretar en clau plebiscitària a Catalunya. Esteban González Pons:

"Artur Mas ha tornat a demanar que les eleccions serveixin perquè el poble català s'expressi. Si s'hi entesta, jo us hauré de dir que en aquestes eleccions votar pel Partit Popular és fer-ho per la unitat d'Espanya."

Per la seva banda, Ramon Tremosa està convençut que Europa prendrà bona nota dels resultats electorals dels partits a favor de la consulta. Ho ha explicat a "Els matins" de TV3, on també ha interpretat els gestos i sobretot els silencis de la Unió sobre el procés català de manera molt positiva.

"El silenci d'Europa és el gran fracàs espanyol, de la diplomàcia espanyol, que està dient a tothom que Mas se l'ha de tractar com fa Rajoy, és a dir, que ningú li doni visita ni el rebi ni el vingui a veure."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut