Girona

El PSC, CiU i ICV de Girona condemnen la crema de fotos del rei i la reacció de la justícia

Els grups del PSC, CiU i ICV a l'Ajuntament de Girona han consensuat una declaració institucional que condemna la crema de fotos del rei a la ciutat, però també les actuacions judicials que se n'han derivat. El text, que no té el suport d'ERC ni el PP, defineix la crema com un "acte incívic" i mancat "d'heroisme", i assegura que la reacció de l'Audiència Nacional d'acusar els joves d'injúries a la Corona està "fora de lloc, seny i mesura". La declaració, que l'alcaldessa, Anna Pagans, ha llegit al migdia, adverteix de la retallada de la llibertat del fotoperiodista Jordi Ribot, que aquest dilluns ha lliurat a l'Audiència Nacional les fotos de la crema massiva d'imatges dels reis el 22 de setembre passat a la plaça del Vi de Girona.

Actualitzat
El text, que Anna Pagans ha llegit acompanyada dels líders dels grups municipals de CiU, Carles Puigdemont, i ICV, Joan Olóriz, recull que l'afer ha malmès la imatge "acollidora, educada i hospitalària" de Girona. La declaració subratlla que la decisió de l'Audiència Nacional de cridar a declarar els autors de la crema de fotografies ha convertit "aquest acte en un delicte de greus conseqüències".

A més, expressa la solidaritat amb el fotògraf Jordi Ribot, que primer es va negar a lliurar a l'Audiència Nacional les imatges que va captar de la concentració del 23 de setembre passat, en què una cinquantena de persones van cremar més fotos dels reis per mostrar el suport al banyolí Jaume Roura, fins aleshores l'únic acusat dels fets. Ribot va accedir divendres a lliurar les imatges, cosa que ha fet aquest dilluns.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut