L'oposició en la compareixença d'Oriol Pujol
El PSC no ha qüestionat Pujol perquè volia la compareixença de Mas. (Foto: ACN)
Barcelona

El PSC boicoteja la compareixença de Pujol i la resta de l'oposició pressiona pel presumpte finançament irregular

Els socialistes no han fet cap pregunta perquè consideren que és Artur Mas qui hauria de comparèixer. La resta de l'oposició qüestiona el comportament de Convergència, tot i que recorda que el cas encara està en la via judicial.

RedaccióActualitzat
L'oposició qüestiona el comportament de Convergència en el presumpte cas de finançament irregular del "cas Palau". Els partits catalans han pressionat el secretari general de CDC, Oriol Pujol, en la seva compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya.

El PSC, però, ha boicotejat la compareixença. Els socialistes han renunciat a preguntar Pujol perquè consideren que és Artur Mas qui hauria de comparèixer i que el que es fa avui és una farsa.

El portaveu del PP, Santi Rodríguez, ha obert el torn d'intervencions. El popular ha criticat que amb la xifra de què es parla, de més de tres milions d'euros, es podrien pagar fins a "10.000 vestits". Tot i això, Rodríguez ha reconegut que veu indicis però no proves de finançament irregular.

El PP també ha aprofitat l'ocasió per preguntar per la "presumpta participació en una trama de corrupció" d'Oriol Pujol en relació amb les adjudicacions de les ITVs a Catalunya.

Iniciativa, Esquerra i Solidaritat han estat els partits més durs amb Oriol Pujol. Des d'ICV, Salvador Milà ha recordat que Ferrovial va reconèixer que determinades partides pel Palau de la Música no eren conceptes de patrocini.

Des d'Esquerra, el seu portaveu, Pere Bosch, ha ironitza que Oriol Pujol descrigui com a casualitats els indicis amb què es basa el presumpte finançament irregular de Convergència.

Alfons López Tena, de Solidaritat, ha preguntat a Oriol Pujol quin líder de la formació a l'època dels fets del Palau coneixia el presumpte finançament irregular.

Finalment, Jordi Turull, de Convergència, ha sortit en defensa del seu secretari general i ha acusat l'oposició de tenir una "obsessió malaltissa" amb CDC. Sobre el cas de les ITVs, el portaveu de CDC ha ironitzat amb la casualitat que ara tornin a sortir informacions sobre aquestes acusacions coincidint amb el suport del Parlament al pacte fiscal.
Anar al contingut