El candidat del PSC, Javi López, durant el míting a Cornellà.
El candidat del PSC, Javi López, durant el míting a Cornellà.
Cornellà

El PSC avisa que CiU i ERC són una cara de la mateixa moneda

Actualitzat

Javi López manté el guió de plantejar aquestes eleccions com un examen a les retallades en pensions, educació o sanitat del PP, i aquest vespre en clau catalana interpreta que CiU i Esquerra Republicana són el mateix.

En aquestes eleccions, Esquerra Republicana i Convergència i Unió són dues cares de la mateixa moneda. Sabeu per què? Perquè Esquerra Republicana i Convergència i Unió representen el mateix en aquestes eleccions.

A Cornellà, Antoni Balmón, home afí a Pere Navarro i membre del nucli dur del PSC ha intentat radicar la sociovergència amb aquest missatge al president Mas:

No s'arrugui davant els poderosos i defensi els nostres drets. Defensi els nostres drets i no s'arrugui davant dels poderosos. No s'arrugui davant la insensatesa i els carrerons sense sortida. No s'arrugui trencant ponts i treballi pel pacte que vostè diu i construeixi ponts on hi capiguem tots

Fa deu anys que Balmón és alcalde de Cornellà, on manté la majoria absoluta. Entre els assistents, l'expresident José Montilla, que també va ser alcalde d'aquesta ciutat uns altres deu anys.

Des d'Oviedo, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha carregat contra les polítiques de la dreta europea que, segons ell, han acabat portant a un auge dels populismes i dels nacionalismes excloents. Rubalcaba ha volgut vincular aquesta tendència amb el debat sobiranista.

Nosaltres no som nacionalistes, que som socialistes. Socialistes. I les fronteres sempre han estat de dretes. A nosaltres no ens agraden les fronteres. Nosaltres ens sentim més còmodes amb un treballador húngar, amb un pensionista holandès, que amb un empresari que viu al costat nostre i que fa servir la reforma laboral per expulsar els seus treballadors.

Anar al contingut