Barcelona

El PSC avança que reprovarà Mena en el pròxim ple i el PPC demana un pacte global pel PIRMI

Els diferents grups de l'oposició s'han mostrat crítics amb les compareixences del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el del de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, davant la Diputació Permanent al Parlament. Pel PSC, han mostrat un to impropi, i per això han anunciat que reprovaran el conseller d'Empresa i Ocupació en el pròxim ple ordinari. Per la seva part, el PPC no ha volgut parlar de reprovacions ni dimissions fins que no comprovin si el govern dóna resposta a les seves reclamacions: un pacte de tots sobre la renda mínima d'inserció.

Actualitzat
Laia Ortiz, la diputada d'Iniciativa de qui el conseller Mena va dir que no coneixia, ha anat directament fins al conseller per presentar-se. Era una de les imatges més esperades. Han parlat i Mena s'ha excusat i ha justificat les seves paraules. L'entesa i la cordialitat entre l'oposició i els consellers, sobretot el d'Empresa i Ocupació, però, ha s'ha acabat aquí.

Les explicacions dels consellers no han satisfet l'oposició. Ni sobre el presumpte frau, ni sobre la gestió del govern ni sobre la reforma que es prepara. Pel PSC, els consellers han mostrat un to impropi, i per això han anunciat que reprovaran el conseller d'Empresa i Ocupació en el pròxim ple ordinari. De fet, ja han registrat la reprovació, mentre que ICV, de la mà de Joan Herrera, ha demanat responsablitats.

També han estat dures les crítiques de populars i d'Esquerra. El diputat del PPC, Enric Millo, assegurava que està més preocupat després de sentir els consellers que abans. De tota manera, no ha volgut parlar de reprovacions ni dimissions fins que no comprovin si el govern dóna resposta a les seves reclamacions de fer un pacte de tots sobre la renda mínima d'inserció. Des d'ERC, Pere Bosch deia que el govern de l'excel·lència s'ha convertit en el de la imcompetència. No han demanat dimissions, però sí que la reforma es faci amb consens.

CiU ha justificat la reforma del PIRMI, ha repetit els arguments dels consellers i ha carregat contra el tripartit. Jordi Turull ha acusat alguns grups de no voler abordar el problema de fons del PIRMI, perquè abans de parlar els consellers ja demanaven dimissions.

La polèmica del PIRMI, del que ha passat aquest agost i de la reforma que prepara al govern, tornarà al Parlament al setembre. En el primer ple està previst que es voti la reprovació del conseller Mena presentada pels socialistes. Que prosperi o no depèn de l'actitud del govern en la negociació de la reforma.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut