Barcelona

El PSC acusa CiU de no voler fer el debat amb els sis candidats

El PSC acusa CiU de voler prescindir dels debats entre els sis caps de llista a les eleccions al Parlament a la pròxima campanya electoral. Aquest és un dels motius que ha esgrimit el cap de campanya socialista, Jaume Collboni, per trencar les negociacions amb convergència per fer el cara a cara entre José Montilla i Artur Mas. Collboni ho ha explicat als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio": "Nosaltres manteníem i mantenim fer els dos debats cara a cara i manteníem fer el debat amb els sis caps de llista dels grups parlamentaris", ha afirmat. Des de CiU consideren que són excuses per no fer el debat a dos.

Actualitzat
L'endemà de trencar-se oficialment les negociacions entre els socialistes catalans i la federació nacionalista per a la celebració d'un cara a cara entre els seus líders, el cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha explicat que, a banda de la falta de voluntat de CiU de fer el tradicional debat amb tots els candidats, les paraules del secretari general adjunt de CiU, Felip Puig, en què qualificava d'insult als ciutadans la proposta de fer un debat en castellà també han dinamitat el procés.

Per la seva banda, el secretari de Comunicació de CiU, David Madí, ha considerat que les crítiques dels socialistes són només un pretext per no fer el debat. Segons Madí, "si miréssim avui l'actitud del partit socialista difícilment hi haurà un cara a cara". Tot i això, ha afegit que si els socialistes ho volen, CiU manté la seva predisposició a arribar a un acord. "Per Convergència i Unió no quedarà", ha afegit.

Els socialistes continuen sent partidaris de fer els debats en dues televisions diferents, una de les quals d'àmbit espanyol, per arribar també als electors indecisos i als abstencionistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut