Lleida

El PSC a la Diputació de Lleida no s'oposa a una moció de suport a la Declaració de Sobirania

El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha trencat la disciplina de partit i ha evitat votar en contra d'una moció de suport a la Declaració de Sobirania del Parlament. Dos diputats socialistes s'han abstingut i cinc no han votat.

RedaccióActualitzat
Els set diputats del PSC a la Diputació de Lleida han evitat rebutjar una moció a favor de la declaració de sobirania del Parlament. Dos dels diputats -Miquel Aguilà i Joan Amézaga- s'han abstingut i cinc -Enric Colom, Joan Ramon Branzuela, Alexandra Quadrat, Pere Gatnau i Joan Gómez- han decidit no votar.

Els set membres del PSC han emulat els cinc diputats autonòmics -Àngel Ros, Marina Geli, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere i Núria Ventura-, que aquest dimecres no es van oposar a la Declaració de Sobirania impulsada per CiU, ERC, ICV-EUiA, quan la direcció socialista havia decidit votar-hi en contra.

La moció de la Diputació de Lleida s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU i ERC i els vots en contra del PP.

El portaveu del PSC a la Diputació lleidatana, Miquel Aguilà, ha dit que s'ha abstingut perquè no creu que el text de sobirania aprovat aquest dimecres sigui el millor camí per a Catalunya. Aguilà defensa el dret a discrepar de la posició oficial de la seva formació: "Per damunt de la disciplina de partit hi ha la convicció i el criteri personal".

El president de la Diputació de Lleida, el convergent Joan Reñé,
ha lamentat la posició del PSC: "No han d'exercir situacions i possibilitats d'autisme, de no saber què passa. El tren passa, i quan el tren passa, s'hi puja o no s'hi puja. Per tant, jo els demano que facin una reflexió".

Des d'ERC, el seu portaveu, Jaume Gilabert, ha explicat per què creu que Catalunya ha de separar-se d'Espanya: "L'estat espanyol és en aquest moment el 'Titanic' que s'està enfonsant a l'oceà. Nosaltres estem lligats encara amb una cadena. Hem de ser capaços de trencar aquesta cadena perquè si no la trenquem no sobreviurem com a país".

El portaveu del PP, Salvador Puy, ha dit que la declaració de sobirania és un parany per fer un referèndum il·legal. A més, ha qualificat aquest debat d'esotèric i el dret a decidir de fal·làcia.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut