Miquel Iceta
Miquel Iceta valora la victòria de Pedro Sánchez a les primàries socialistes com "incontestable"
Barcelona

Iceta: "Percebo més il·lusió, més confiança i més autoestima al PSC i al PSOE"

Segons Iceta, la victòria de Sánchez demostra que no hi ha "fractura al PSOE", ja que ha estat "incontestable"

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Miquel Iceta, veu el PSOE i el PSC amb "més il·lusió, més confiança i més autoestima" després de la victòria de Pedro Sánchez a les primàries socialistes. En la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, Iceta s'ha mostrat satisfet pels resultats, ja que demostren que "no hi ha fractura al PSOE". Segons ha dit, "es tracta d'una victòria incontestable".

Després que Sánchez ha arrasat a Catalunya, Iceta ha destacat que el primer secretari socialista ho seria "igual sense Catalunya". Els socialistes catalans consideren que, a partir d'ara, el partit té un "mandat de renovació i refundació del projecte" per tornar a construir "ponts de diàleg amb els electors".

Iceta creu que amb l'elecció de Sánchez també hi ha un missatge per a Catalunya: "No ens resignem amb el xoc de trens. Tenim la proposta de generar ponts de diàleg."

Sánchez ha de passar per un Congrés al juny

Una de les màximes defensores de Pedro Sánchez a Catalunya, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha demanat temps perquè el nou secretari general del PSOE prengui decisions. Parlon ha subratllat en una entrevista a Els Matins i El Matí de Catalunya Ràdio que Sánchez no anirà de pressa perquè no és diputat i perquè encara ha de passar per un congrés del partit al juny, on creu que caldrà fer un exercici de reparació interna.

Parlon ha descartat completament que Sánchez s'afegeixi a la moció de censura presentada per Podem, però sí que admet que hauran de comptar amb el partit de Pablo Iglesias per intentar fer fora Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut