Barcelona

El pròxim festival de cinema de Sitges celebrarà l'aniversari d'"Alien" i "Els caçafantasmes"

Després dels aniversaris de "Blade runner" i "2001: una odissea de l'espai", Sitges recordarà a la pròxima edició dos títols més que formen part de la memòria col·lectiva, "Alien" i "Els caçafantasmes". La pel·lícula de Ridley Scott fa 30 anys i la d'Ivan Reitman 25, efemèrides que compartiran el protagonisme de la 42a edició del certamen amb l'estrena de la segona part de "REC", la seqüela de l'èxit de Jaume Balagueró i Paco Plaza. La mostra també recupera l'adjectiu fantàstic i passa a anomenar-se Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La cita serà del 2 al 12 d'octubre.

Actualitzat
Al festival de Sitges es projectaran clàssics del gènere, com "Alien", "Els caçafantasmes", "El resplandor" i "Malson a Elm Street", però també novetats com la seqüela de "REC", de producció catalana. També hi ha empremta catalana a "Orphan", del director Jaume Collet-Serra, i "Ingrid", d'Eduard Cortés.

La 42a edició també fixarà la mirada en el cinema de països com les Filipines, Grècia i Indonèsia. S'hi podrà veure una adaptació del còmic "Yatterman", el terror nord-americà de "Grace" i el filipí de "Kinatay", així com els deu minuts finals d'infart de "Kynodontas", premiada a Canes. 

El cinema europeu aportarà títols com "The Countess", de Julie Delpy, un retorn al mite de la comtessa Dràcula i "Ne te retourne pas", de Marina de Van, un "forcejament" inquietant entre Monica Belluci i Sophie Marceau.

Ara la incògnita és saber qui vindrà a presentar "Alien". De moment està confirmada la presència de John Saxon, el pare de "Malson a Elm Street", que formarà part del jurat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut