Uns turistes fan una ruta per Washington amb els vehicles de Segway. (Foto: Reuters)
Uns turistes fan una ruta per Washington amb els vehicles de Segway. (Foto: Reuters)
Londres

El propietari de l'empresa Segway mor en un accident amb un dels seus vehicles

El multimilionari Jimi Heselden, propietari de l'empresa de vehicles elèctrics de dues rodes Segway, ha mort aquest diumenge al nord d'Anglaterra en caure per un barranc fins al riu Wharfe, al comtat West Yorkshire. Segons la policia, Heselden, de 62 anys, s'ha trobat al lloc dels fets amb un dels aparells de la seva companyia, un vehicle elèctric motoritzat d'ús individual amb dues rodes que funcionen amb un sistema giroscòpic. El Segway, que arriba a una velocitat de 19 km/h, va sortir al mercat l'any 2002, però Heselden no va comprar la companyia fins al desembre de l'any passat.

Actualitzat
L'empresari va treballar molt abans d'aconseguir la seva fortuna. Heselden va ser miner del nord d'Anglaterra des dels 15 anys fins que es va quedar sense feina per la reconversió del sector, ara fa 30 anys.

Començant des de zero, va fundar la firma Hesco Bastion a la dècada dels 80 i, amb el temps, l'empresa es va convertir en una de les principals proveïdores de barreres protectores per a l'exèrcit.

Amb una fortuna estimada de 195 milions d'euros, Heselden es trobava entre les 400 persones més riques del Regne Unit i se'l coneixia per les generoses donacions que feia a diferents organitzacions, que havien arribat a un total de 23,4 milions d'euros.
Anar al contingut