Washington

El propietari d'Amazon compra "The Washington Post" per 250 milions de dòlars

Jeffrey P. Bezos passarà a ser l'únic propietari del rotatiu. Amazon no tindrà cap paper en l'adquisició, que s'ha mantingut en secret fins ara.

RedaccióActualitzat
"The Washington Post", un dels diaris més prestigiosos, i també un dels més antics del món, canvia de mans. L'ha comprat el fundador del web Amazon, Jeffrey P. Bezos, per 250 milions de dòlars. La compra, inesperada, suposa la fi de vuitanta anys de negoci familiar. El "Post" pertanyia a Donald Graham i la seva dona.

Tot i que Amazon -una companyia dedicada al comerç electrònic- no tindrà cap paper en l'adquisició, Jeff Bezos es convertirà en l'únic propietari del rotatiu quan acabi la venda, d'aquí a uns dos mesos.

Els fins ara amos del diari consideren que és millor que hi hagi un altre propietari. "Jeff Bezos és un geni dels negocis i de la tecnologia, i la seva visió a llarg termini i la seva decència personal el fan un candidat únic a ser el nou propietari del 'Post'", ha afirmat el president de la companyia propietària del diari, Donald E. Graham.

"Cal inventar, experimentar"

Per la seva banda, Jeff Bezos, en una carta els treballadors del diari, els ha avançat que no pensa canviar l'essència del rotatiu i que està entusiasmat i és optimista sobre l'oportunitat que se li presenta. "Cal inventar, i això vol dir experimentar", indica.

L'adquisició arriba enmig de força canvis en el mercat de la premsa als Estats Units, molt tocada -com a Europa- pel descens de les vendes i la publicitat. La transacció inclou "The Washington Post" i altres negocis editorials, com el diari "Express", "The Gazette Newspapers", "Southern Maryland Newspapers", "Fairfax County Times", "El Tiempo Latino" i "Greater Washington Publishing".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut