Tarragona

El projecte industrial de la Universitat Rovira i Virgili, el millor d'Europa en els últims 12 anys

L'Associació d'Indústries Europees ha escollit el projecte que millor ha desenvolupat aplicacions industrials. En total hi havia uns 900 candidats més que optaven al guardó.

RedaccióActualitzat
El projecte industrial Impulse de la Universitat Rovira i Virigili (URV) és el millor dels últims dotze anys a Europa. Ha estat l'Associació d'Indústries Europees qui ha atorgat el primer premi de la gala Industrial Technologies 2012 celebrat a Aarhus (Dinamarca). El premi escull el millor projecte en aplicacions industrials d'entre les iniciatives que s'han presentat durant els últims 12 anys. El projecte de la URV va haver de competir amb els 900 candidats que va seleccionar l'Associació d'Indústries europees.

Els principals aspectes que es valoraven era l'impacte econòmic i social del projecte, a més de la seva aportació al creixement de la competitivitat europea i la creació de nous processos i productes. El projecte Impulse, coordinat pel doctor Ricard Garcia, estava format per 18 equips en què participaven diversos membres d'universitats, centres d'investigació i indústries de tot Europa. L'objectiu de l'Impulse és desenvolupar nous processos de producció basades en les microtecnologies, que busquen revolucionar la indústria química amb plantes totalment diferents a les que hi ha en l'actualitat.

Anar al contingut