El projecte Hbb4All de la CCMA, referent europeu d'accessibilitat audiovisual

Els representants de la Comissió Europea destaquen els excel.lents resultats del projecte Hbb4AII per desenvolupar l'accessibilitat audiovisual, presentat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), juntament amb dotze socis europeus. La valoració final també destaca l'impacte que el projecte ha tingut a escala europea on ha esdevingut referent en l'àmbit de l'accessibilitat audiovisual.

La CCMA sempre ha estat a l'avantguarda en la implantació de millores en els serveis d'accessibilitat en totes les plataformes en què publica els seus continguts. En el darrer curs, en el marc del projecte europeu de recerca Hbb4All, s'ha posat en explotació la subtitulació personalitzada, l'audiodescripció i la versió original en el servei TV3alacarta per a televisors "SmartTV", compatibles amb l'estàndard HbbTV. Aquest és un pas més en el compromís de la CCMA en la universalització de l'accés als continguts, per empènyer en la generalització dels serveis d'accessibilitat entre tots els actors que participen en el mercat televisiu mundial a través d'HbbTV.

Altres objectius assolits dins el marc del projecte han estat la generació de subtitulació automatitzada multiidioma, la millora de les interfícies d'accés adaptables, i el desenvolupament de nous processos de producció de serveis d'accessibilitat multiplataforma.

El projecte Hbb4All ha estat cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP i impulsat per un consorci de dotze socis europeus, entre els quals hi ha la CCMA, dues institucions acadèmiques (UAB i UPM), altres radiodifusors (RBB, RTB i Swiss TXT), instituts de recerca (IRT i Vicomtech) i empreses expertes en accessibilitat al mitjans (VSonix, Screen Subtitling Systems, People's Playground i Holken Consultors & Partners).

El projecte europeu Hbb4All, que ha estat coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'ha centrat en l'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials amb l'objectiu d'aprofitar el potencial de les noves tecnologies per donar resposta a les seves demandes en televisió híbrida i connectada.

 

Anar al contingut