Madrid

El projecte d'Iglesias per a Podem s'imposa amb més del 80% dels vots

La formació tindrà un secretari general únic, que amb tota probabilitat serà l'actual líder, i no concorrerà a les municipals amb les seves sigles, sinó a través de candidatures municipalistes d'unitat popular

RedaccióActualitzat

La formació Podem ja ha decidit com s'estructura per organitzar-se com a nou partit de cara a les eleccions municipals. Tindrà un lideratge clar i fort amb un únic secretari general i no participarà a les pròximes municipals amb les seves pròpies sigles. Així ho han decidit els simpatitzants de la formació, que han donat un suport aclaparador als postulats de Pablo Iglesias. En concret, el projecte organitzatiu, ètic i polític de l'equip d'Iglesias "Clar que Podem" han obtingut més de 90.000 vots, el 80,71% de les 112.000 persones inscrites en l'Assemblea Ciutadana de Podemos

Així doncs, Podem adoptarà l'estructura proposada per Iglesias, que estableix, entre d'altres qüestions, la figura d'un secretari general al capdavant de l'organització, que amb tota probabilitat serà l'actual líder, Pablo Iglesias,. El triomf d'aquesta proposta implica també que no participarà a les pròximes municipals amb les seves pròpies sigles, sinó que s'integrarà a altres candidatures municipalistes d'unitat popular. En canvi, si que anirà a les eleccions autonòmiques i generals amb les seves sigles.

En la proposta vecendora també hi havia els fundadors Juan Carlos Monedero, Íñigo Errejón, Luis Alegrei Carolina Bescansa, i l'eurodiputada Tania González.

L'altra cara de la moneda és la proposta que portava per nom Sumant Podem i que promovien els eurodiputats Pablo Echenique, Teresa Rodríguez i Lola Sánchez. Defensava un model organitzatiu de partit amb tres portaveus i un consell ciutadà en què una part dels membres fossin escollits per sorteig.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut