El director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran i Roldós, a la presentació del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2018, al Bar El Velódrom…
El director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran i Roldós, a la presentació del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2018, al Bar El Velódromo, el 10 d'abril del 2018 (horitzontal).

El programa Suport a la Creació 2018 de FiraTàrrega obre al públic deu assajos de creació escènica

ACN Barcelona.-FiraTàrrega ha inclòs 10 assajos de creació escènica oberts al públic en la vuitena edició del programa Suport a la Creació 2018. La iniciativa té l'objectiu d'apropar els processos de creació dels artistes a la ciutadania i servirà per interactuar amb el públic" i "crear un diàleg amb el paisatge humà i físic de la localitat", segons el director artístic de la fira, Jordi Duran i Roldós. Aquest any la fira comptarà amb la presència de 12 companyies estatals i internacionals que realitzaran residències artístiques entre el maig i l'agost per preparar els espectacles que es duran a terme els dies 6,7, 8 i 9 de setembre a Tàrrega. Els temes "clau" d'aquesta edició de la fira de teatre al carrer són "la inclusió, la memòria, la identitat i el territori" del context actual sociopolític català.A més, aquest any s'apostarà per dues produccions de caràcter internacional, com 'Hunting for the unicorn' de Becki Parker i Vero Cendoya, resultat de la col·laboració entre la fira i Stockton International Riverside Festival de Regne Unit. També es podrà veure un projecte d'escriptura dramàtica del dramaturg mexicà Antonio Zuñiga i Melina Pereyra per fer una mirada externa a la recerca i recuperació de la memòria històrica coincidint amb el desplegament del Pla de fosses de la Generalitat de Catalunya a Tàrrega.

Entre les 12 produccions, es poden trobar tres obres creades per exalumnes del Màster i Postgrau de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega, com l'òpera prima 'Ohtli', 'ZH o 38 milions d'anys a 120 km\/h' i 'Proyecto X' . Segons Duran i Roldós aquestes creacions artístiques són "una aposta per la novetat, la riquesa d'estils i categories escèniques" i "ganes d'innovar en les arts del carrer per rellegir l'espai públic contemporani". Altres temes que es tractaran a la Fira seran la individualitat i la seva posició en la societat i els límits a través de la primera coproducció conjunta entre la Mostra Igualada i FiraTàrrega que s'estrenarà a la capital de l'Anoia el pròxim 12 d'abril, 'Flou papagayo' de Mumusic Circus. A més, aquest any s'apostarà per dues produccions de caràcter internacional, com 'Hunting for the unicorn' de Becki Parker i Vero Cendoya, resultat de la col·laboració entre la fira i Stockton International Riverside Festival de Regne Unit. També es podrà veure un projecte d'escriptura dramàtica del dramaturg mexicà Antonio Zuñiga i Melina Pereyra per fer una mirada externa a la recerca i recuperació de la memòria històrica coincidint amb el desplegament del Pla de fosses de la Generalitat de Catalunya a Tàrrega.

Anar al contingut