El principal sindicat de Mossos demana que el 155 sigui el "menys invasiu possible"

El principal sindicat dels Mossos, FEPOL, vol que s'esgotin les vies de negociació per impedir l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

Si el 155 s'activa, el govern espanyol s'atribuex el control dels Mossos. Amb la destitució del president de la Generalitat i del conseller d'Interior, els Mossos passarien a dependre dels òrgans o autoritats que decidís el mateix executiu des de Madrid.

El text de mesures deixa clar que les instruccions serien d'obligat cumpliment pels agents de la policia catalana i que, en cas de creure-ho convenient, serien substituïts per Policia Nacional o Guàrdia Civil. També podrien fer cessar el major dels Mossos d'Esquadra.

El principal sindicat dels Mossos, FEPOL, diu que l'aplicació de l'article 155 no els agrada, però, que si es fa, ha de ser el menys lessiu possible:

"S'hauria de fer, si s'arriba a fer, perquè no ens agrada la possibilitat, de la manera menys invasiva per al cos de Mossos."

El sindicat vol que s'esgotin les vies de negociació per impedir l'aplicació del 155.

El portaveu del sindicat FEPOL, Valentín Anadón, concreta què vol dir "poc invasiva": no tocar-ne l'estructura ni les competències.

"L'aplicació del 155 hauria de fer-se per restablir les coordenades de seguretat jurídica que necessitem per poder fer la nostra feina i en tot cas s'hauria de respectar l'actual estructura i les competències del cos de Mossos d'Esquadra."

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut