Bèlgica

El príncep Llorenç de Bèlgica declara davant d'un tribunal per un presumpte delicte de malversació de fons públics

La casa reial de Bèlgica és protagonista d'un nou escàndol que mina la credibilitat de la institució que manté unit el país. Enmig d'una gran expectació, per primera vegada un príncep belga ha comparegut davant d'un tribunal per declarar en persona. Llorenç, el fill petit del rei de Bèlgica, s'ha explicat durant un quart d'hora com a testimoni en un cas de presumpta malversació de fons públics. Els anys noranta es van desviar dos milions d'euros de la Marina belga, dels quals 175.000 haurien servit al príncep Llorenç per moblar una mansió que té als afores de Brussel·les i per finançar fundacions de protecció dels animals i el medi ambient que presideix.

Actualitzat
El príncep -onzè en la línia de successió- ha assegurat que el seu conseller personal no li va dir clarament d'on venien els diners. Davant la policia ja hauria reconegut que sabia que els fons venien de la Maria, però no creia que utilitzar-los fos il·legal.

El mateix primer ministre ha denunciat que algunes forces polítiques estan utilitzant el cas per atacar la monarquia. Una acusació implícita als partits flamencs independentistes, contraris a la monarquia, un dels escassos símbols d'unitat entre flamencs i valons.
Anar al contingut