Londres

El príncep Carles d'Anglaterra obre una nova polèmica en suggerir tancar els McDonald's per combatre la diabetis

El príncep Carles d'Anglaterra, conegut per les seves relliscades verbals, sembla que ha encetat una altra polèmica. Era als Emirats Àrabs, de visita oficial amb la duquessa de Cornualla, per participar en un programa de lluita contra la diabetis, que afecta un 20% de la població adulta del país, quan parlant amb un nutricionista d'una clínica, va suggerir que la clau per millorar la dieta de la gent seria prohibir els restaurants McDonald's. Un portaveu de la multinacional de l'hamburguesa s'ha declarat "decebut" pels comentaris del príncep.

Actualitzat
Res més fàcil. Prohibir els establiments de la cadena de menjar ràpid McDonald's per acabar amb la diabetis o l'obesitat infantil. L’última idea brillant de l’hereu a la Corona britànica ha originat un conflicte amb l’empresa en qüestió, que ja ha mostrat la seva decepció per les paraules del príncep.

Durant una visita a un centre mèdic d’Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, el príncep de Gal•les ha afirmat que s’hauria de prendre mesures com prohibir els establiments de McDonald's per millorar la salut dels ciutadans dels Emirats Àrabs. “Aquesta és la clau”, ha afegit.

Tota la premsa britànica s’ha fet ressò de les paraules de l’hereu de la Corona britànica, conegut per la seva facilitat de crear polèmica amb les seves opinions.

Per la seva banda, l’empresa ha acusat l’hereu reial de no estar prou atent als canvis experimentants per McDonald's i de la seva actual contribució a la millora de la dieta dels consumidors i a l’”agricultura sostenible”. Per aquesta raó, la Casa del Príncep, Clarence House, s’ha vist obligada a emetre un comunicat on s’assegura que Carles d’Anglaterra “fa temps que destaca la importància d’una dieta equilibrada, especialment per als nens”. Segons el comunicat, “en la seva visita al centre mèdic, va subratllar la necessitat que els nens tinguin una dieta variada i no abusin d’un aliment determinat”, segons afegeix la nota.

La premsa britànica ha aprofitat l’ocasió per recordar que el príncep de Gal•les ni tan sols va aconseguir que la seva família seguís els seus consells. I és que la difunta princesa de Gal•les va dur diverses vegades els seus fills, els prínceps Guillerm i Enric, a una hamburgueseria londinenca, que no era cap altra que un establiment McDonald's.
Anar al contingut