Metges en una sala d'operacions (Foto: Reuters)
El de València serà el primer trasplantament simultani de cames del món. (Foto: Reuters)
Madrid

El primer trasplantament simultani de cames de tot el món es farà a València

L'hospital La Fe, de València, serà l'encarregat de dur a terme el primer trasplantament simultani de cames de tot el món, segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat. El doctor Pedro Cavadas és qui farà l'operació un cop s'hagi seleccionat el donant adequat per a la intervenció. El mateix metge liderarà també el quart trasplantament de cara que es farà a l'estat espanyol i el catorzè del món. Segons la ministra de Sanitat, Leire Pajín, aquestes operacions "pioneres" demostren la "vitalitat del nostre sistema de trasplantaments".

Actualitzat
Durant unes jornades sobre trasplantaments a Madrid, la ministra de Sanitat ha anunciat que només fa falta trobar un donant idoni per poder fer el primer trasplantament simultani de cames, una experiència pionera al món. El pacient receptor és un jove amb les dues extremitats inferiors amputades que no tolera les pròtesis.

Leire Pajín ha afegit que la Comissió de Trasplantaments del Consell Interterritorial ha emès l'informe favorable al quart trasplantament de cara de tot l'Estat. Els altres s'han fet al mateix hospital La Fe, pioner en aquesta intervenció, al Vírgen del Rocío de Sevilla i també a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut