Girona

El primer secretari del PSC a Girona acusa Nadal i els dissidents de tenir una "actitud caciquil"

El primer secretari, Juli Fernández, atribueix el gest a una maniobra per evitar les primàries per la candidatura a l'alcaldia de Girona

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, atribueix a una maniobra per evitar les primàries el fet que Joaquim Nadal i nou càrrecs socialistes més hagin dimitit de l'executiva gironina dels socialistes argumentant que no comparteixen la línia oficial del primer secretari del PSC, Pere Navarro. Fernández creu que l'acció dels dissidents és pròpia "del vell PSC, que està acostumat a una actitud caciquil". Amb aquesta maniobra, pensen, esquiven la convocatòria, per primera vegada, d'eleccions primàries per triar el candidat a l'alcaldia de Girona.

Fernández ha demanat a Nadal i els altres dimissionaris que acceptin que el partit ja no fa "clientelisme ni nomena a dit" perquè "els temps han canviat". A més, els ha acusat de "frau a la militància" i ha afegit que, "si fossin honestos, haurien de deixar també els càrrecs i la militància".

Respecte a la qüestió del dret a decidir, l'alcalde de Palafrugell ha recordat que l'aposta del PSC és una consulta "legal i acordada" amb el govern espanyol. "Si no estan d'acord amb el camí que s'està fent en clau nacional, i volen que el PSC es decanti clarament per la independència, que ho diguin obertament", ha remarcat.

El dirigent gironí ha explicat que la Comissió de Garanties del PSC haurà de decidir ara si cal convocar un congrés extraordinari a Girona per escollir nova executiva. Fonts de la direcció destaquen, però, que es tracta de deu dimissions d'una executiva formada per prop de cinquanta persones.

En una entrevista al "Telenotícies Vespre" de TV3, Fernández ha admès que "si cal" es farà un congrés, però ha demanat "responsabilitat" i "col·laboració" als dimissionaris perquè "ajudin en aquests moments difícils, a les portes de les europees". També ha avançat que intentarà resoldre el problema des de Girona, sense la intervenció de la federació nacional. "No vull que utilitzin aquesta federació com un buc insígnia contra la direcció nacional, hi ha mecanismes de debat intern que és on s'han de fer aquestes propostes", ha afirmat.

El cap de llista del PSC a les europees, Javi López, ha lamentat la decisió i ha emplaçat Fernández a trobar una sortida a aquesta situació. "Esperem que actuï en conseqüència", ha afirmat.

Per la seva banda, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, s'ha limitat a destacar que el PSOE i el PSC són "l''única força política amb una proposta alternativa al repte sobiranista".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut