Nova York

El primer pres de Guantánamo jutjat als Estats Units, culpable de només un dels 286 càrrecs

Ahmed Ghailani, el primer pres de la base de Guantánamo jutjat per un tribunal civil als Estats Units, ha estat declarat no culpable de la majoria dels càrrecs que se li imputaven. De fet, dels 286 càrrecs que es presentaven contra ell, els jutges només n'han acceptat un.

Actualitzat
El tanzà Ahmed Ghailani, de 36 anys, estava acusat de conspiració per haver participat en la col·locació de les bombes que van esclatar a les ambaixades nord-americanes de Kènia i Tanzània. L'atemptat es va produir el 1998 i va provocar 276 morts.

Malgrat tot, el tribunal que l'ha jutjat l'ha declarat no culpable d'aquests càrrecs. Només se'l considera culpable d'un càrrec menor: conspiració per provocar danys o destruir béns nord-americans. La condemna contra Ghailani, que pot oscil·lar dels 20 anys a la cadena perpètua, se sabrà al gener. Detingut el 2004, va passar dos anys en una presó secreta de la CIA, període durant el qual denuncia tortures.

Aquesta sentència complica la promesa del president dels Estats Units, Barack Obama, de tancar la presó de la base militar nord-americana de Guantánamo, a Cuba, que continuarà oberta amb interns procedents de la particular guerra dels Estats Units contra el terrorisme islamista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut