Bangkok

El primer ministre tailandès descarta l'ús de la força per desallotjar els manifestants

El primer ministre de Tailàndia, Samak Sundaravej, ha descartat desallotjar per la força els milers de manifestants que fa tres dies que protesten a la seu del govern després de prendre'n el control. Sundaravej va amenaçar ahir de carregar contra els manifestants i de fet va arribar a ordenar a la policia que fes fora els antigovernamentals abans de la matinada. No obstant, finalment, ha decidit canviar d'estratègia i deixar que sigui la justícia la que posi fi a l'ocupació, que persegueix forçar la caiguda del govern.

Actualitzat
Els milers de manifestants antigovernamentals fa tres dies que controlen el palau del govern. Un centenar són a l'interior de les oficines i uns 35.000 a la plaça, davant de l'edifici, vigilats de prop per la policia. Sundaravej, que ahir havia ordenat desallotjar el palau, s'ha retractat, conscient que una actuació violenta li reportaria encara més problemes.

Mentrestant, els nou líders de la protesta, que ahir un tribunal va ordenar que fossin detinguts, estan decidits a seguir fins que el primer ministre no dimiteixi. "Ells saben que no ens poden detenir a tots. Per això volen empresonar els dirigents. De tota manera tenim tres militants per substituir cada dirigent detingut", ha declarat un dels dirigents opositors, Chamlong Srimuang.

L'elit conservadora i els sectors militars

Però el cert és que amb el suport de l'elit conservadora i els sectors militars, la protesta antigovernamental no té el suport popular esperat, i fins i tot la premsa opositora ha començat a criticar un moviment que voldria un nou cop d'estat a Tailàndia.
Anar al contingut