Bangkok

El primer ministre tailandès anuncia el final de la protesta dels "camises vermelles" i diu que investigarà la revolta

El centre de Bangkok recupera, a poc a poc, el ritme de vida habitual després de l'assalt de dos dies de l'exèrcit tailandès per dissoldre per la força el campament dels "camises vermelles". En una intervenció televisada, el primer ministre, Abhisit Vejjajiva, ha anunciat el final de la protesta dels "camises vermelles" i que l'ordre ha estat restaurat. El primer ministre ha dit que obrirà una investigació sobre la revolta antigovernamental que li exigia la dimissió i que ha costat la vida almenys a 84 persones. Vejjajiva també ha parlat de tirar endavant un pla per establir un diàleg amb els activistes. L'exèrcit ha foragitat gairebé tots els opositors de Bangkok, dos dies després d'assaltar el campament opositor.

Actualitzat
El primer ministre Vejjajiva ha assegurat que les forces de seguretat han restablert l'ordre a Bangkok, després dels disturbis, amb càrregues i incendis, que va provocar el desallotjament dels "camises vermelles" del campament que havien instal·lat al centre financer de la ciutat.

Els bombers encara treballen en diversos incendis i els veïns comencen a netejar la brossa acumulada. L'avinguda Rama IV, una de les artèries de Bangkok, continua tallada perquè, com molts altres carrers, és plena de pneumàtics i vehicles cremats, blocs de formigó i pedres.

També hi ha les carpes on es van instal·lar, durant les sis setmanes de conflicte, els opositors al règim. L'exèrcit controla tota la zona, però el transport públic continua aturat. Els controls i el toc de queda es mantindran, almenys a Bangkok i a tres províncies més, fins diumenge. Mentrestant, les autoritats s'esforcen a fer gestos per donar confiança als inversors estrangers.

Fins a 84 persones han mort i 1.800 han resultat ferides durant els disturbis que han paralitzat el centre de la capital tailandesa durant un mes i mig.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut